Educació

L'escola Sobirans d'Arenys de Munt, en peu de guerra

L'Ampa es mobilitza perquè diuen que perden un professor per les dues línies de primer de primària

Serveis Territorials diu que es busca una solució però que l'escola té una ràtio baixa

La comunitat educativa de l'escola Sobirans està en alerta. Fa uns dies que es va comunicar a la direcció del centre que tindrien un professor menys a primer de primària i que s'haurien d'espavilar amb la mitja jornada més d'un mestre per atendre els 33 alumnes inscrits al primer curs que el Departament d'Ensenyament s'havia compromès a desdoblar. La presidenta de l'Ampa, Sònia Olivares, assegura que s'han pres fins avui com a marge per tenir una resposta per part de Serveis Territorials del Maresme i Vallès Oriental, després que ahir s'adrecessin al seu cap, Josep-Vicent Garcia. “Si ens treuen un professor tota l'escola en surt perjudicada, perquè les hores s'han de repartir entre la resta de la plantilla” , lamentava la representant dels pares.

Des de la comunitat consideren que s'ha suprimit el desdoblament que es va aprovar el juliol a pocs dies de l'inici del curs escolar i que la intenció és mantenir un únic grup amb els 33 alumnes inscrits, superant de llarg les ràtios permeses per aula, que no poden ser de més de 27 alumnes. La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Arenys de Munt, Tònia Vila (ERC), assegura, però, que des de Serveis Territorials se'ls ha confirmat que s'aplicarà el desdoblament en dos grups però amb la jornada d'un mestre retallada. “Estem fent gestions, però no està a les nostres mans. No podem pagar aquest mestre, a com ens demanen alguns pares”, explica.

Les famílies afectades s'han reunit aquest cap de setmana per recollir signatures que ahir ja van entregar a la seu que Serveis Territorials té a Mataró i emprendre accions abans no comenci el curs. A la façana de l'escola ja hi han penjat pancartes reivindicatives en contra de la supressió del professorat.

L'escola Sobirans ja va viure fa temps les retallades, quan es va suprimir un dels grups de P3 que inicialment s'havien ofert i set famílies que havien triat el centre es van haver de traslladar a l'escola Sant Martí en ser tancada la línia.

Ensenyament respon

El director de Serveis Territorials, Josep-Vicent Garcia, va lamentar ahir la crispació que es viu a l'escola Sobirans i va voler calmar els ànims assegurant que “el desdoblament dels dos grups està garantit”. Garcia va precisar que s'està treballant amb la direcció general de Professorat i Personal de Centres Públics per tal de garantir un altre professor a mitja jornada que reclamen els pares del centre d'Arenys de Munt.

“Encara s'està gestionant l'interinatge i s'estan acabant de dotar les places vacants”, va dir, i va recordar que aquesta informació ja l'havia traslladat a la regidora d'Ensenyament. “Trobarem una solució i, en tot cas, cal recordar que l'escola Sobirans és un centre amb una de les ràtios d'alumnes per classe més baixes”, va puntualitzar el director, que va insistir que “en cap cas es busca perjudicar ni l'escola, ni els pares, ni els alumnes”. Garcia troba precipitat que les famílies es plantegin accions reivindicatives abans de l'inici de curs. “Entenc la seva preocupació, però des del departament estem fent la feina per trobar-hi una solució”, va insistir.

LES FRASES

Si ens treuen un professor tota l'escola en surt perjudicada, perquè les hores s'han de repartir
Sònia Olivares
presidenta de l'ampa de l'escola sobirans
Els pares volen resoldre la retallada d'un mestre. Fem gestions, però no està a les nostres mans
Tònia Vila
regidora d'ensenyament d'Arenys de munt
Trobarem una solució, però cal recordar que l'escola té una de les ràtios més baixes
Josep-Vicent Garcia
DIRECTOr de SERVEIS TERRITORIALS maresme vallès oriental


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia