Educació

Resolt el conflicte a l'escola Sobirans d'Arenys de Munt

La supressió d'un mestre a pocs dies de començar el curs escolar va mobilitzar els pares, que van reclamar a Ensenyament

Hi haurà dos grups a primer de primària i s'aturen les protestes

“No ho hauríem de celebrar perquè és el que ens pertoca per llei, però estem molt contents. Hem passat dies de molts nervis i neguit.” Així expressava ahir la presidenta de l'AMPA, Sònia Olivares, la satisfacció de la comunitat educativa després que els haguessin confirmat que es concedirà un professor a jornada completa al centre. Queda resolt així el conflicte que va sorgir la setmana passada quan Ensenyament va comunicar que s'assignava un professor menys i que s'haurien d'organitzar amb una mitja jornada d'un docent. Això obligava a reestructurar la planificació de mestres als diferents cursos a pocs dies de començar el curs. La proposta per sortir del pas va ser unir les dues aules de primer de primària, amb 33 alumnes, que va indignar els pares, els quals van anunciar mobilitzacions per l'incompliment de les ràtios permeses per aula, que no poden ser de més de 27 alumnes. “Podrem començar amb normalitat amb les dues aules que teníem assignades i sense afectar la resta dels cursos”, assenyalava la representant de les famílies. Ahir mateix, un cop confirmat, tant per la direcció del centre com per l'Ajuntament, els pares van retirar les pancartes que ja tenien a punt per iniciar les protestes. “És clar que la pressió que han fet els pares i les gestions des de l'Ajuntament han aturat la decisió. No volien enrenou abans de l'inici de curs”, assenyalava la regidora d'Ensenyament d'Arenys de Munt, Tònia Vila (ERC). L'Ajuntament ha insistit que el centre ja va patir les retallades el curs passat amb la supressió d'una línia de P3. El director dels serveis territorials d'Ensenyament, Josep Vicent Garcia, ja va advertir dilluns que encara hi havia pendents d'adjudicar interinatges i que es buscaria una solució davant les reivindicacions dels pares. Tot i això, recordava que el centre és un dels que mantenen les ràtios més baixes per aula.

LES FRASES

No ho hauríem de celebrar perquè ens pertoca per llei, però estem molt contents
Sònia Olivares
presidenta de l'ampa de l'escola sobirans
La pressió dels pares i les gestions des de l'Ajuntament han aturat la decisió
Tònia Vila
regidora d'ensenyament d'Arenys de munt

Noves construccions i ampliacions en procés

El curs escolar que comença la setmana vinent estrenarà al Maresme tres equipaments: l'escola Jaume Llull, resultant de la fusió dels centres de primària Labandària i Sant Andreu de Llavaneres, l'institut de Sant Pol de Mar –provisionalment en barracons– i el segon de Tordera.

Tot i això, tal com van reconèixer els serveis territorials, encara hi ha una llista d'edificis pendents en diferent grau, tant de projecte com d'execució, com són els instituts de Cabrils i Pineda de Mar i l'escola Angeleta Ferrer, que ha de resoldre la falta d'oferta pública al centre de Mataró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró