Educació

El projecte de l'institut de Vilablareix, a final d'any

El director dels serveis territorials admet que és una de les obres prioritàries per al Departament

Treballs d'última hora per acabar d'instal·lar-hi dos mòduls

El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha confirmat que el projecte del nou institut de Vilablareix estarà fet a final d'any. Bayot diu que es tracta d'un dels centres prioritaris a les comarques gironines i que el director general de centres públics, Antoni Llobet, ja ha visitat els terrenys on es farà el nou institut i s'ha reunit amb l'Ajuntament. Tot i que no es concreta la data en què el projecte estarà redactat, el director dels serveis territorials admet que la construcció no serà immediata. Assegura que ara hi ha 28 centres amb mòduls prefabricats a les comarques gironines i que l'objectiu és anar resolent aquesta qüestió, tot i que admet que “no serà tan de pressa com tots voldríem.”

Dos nous mòduls

Mentre no s'executa el projecte del nou institut de Vilablareix, el Departament reforça la infraestructura de l'actual centre. En aquest sentit, aquest estiu s'hi han instal·lat dos mòduls prefabricats més. Estan instal·lats damunt de la pista de bàsquet que hi havia al pati central. Per compensar-ho, al llarg dels pròxims dies es construirà una nova pista a l'altra banda del carrer Montnegre, on ja hi ha part del pati del centre educatiu. L'objectiu és tenir-la feta amb vista a la setmana vinent.

La instal·lació dels mòduls s'ha fet a contrarellotge. Aquest cap de setmana hi han estat treballant els operaris a fi de poder començar el curs amb normalitat i evitar que l'espai de l'escola estigui empantanegat per les obres.

Ampliació del centre

Aquesta situació va despertar a final de la setmana passada la inquietud d'alguns membres de la comunitat educativa que es queixen del retard. Bayot, però, diu que s'hi ha treballat intensament per tenir-lo llest i resoldre alguns dels problemes detectats, com ara les goteres que hi ha en un dels mòduls. Hi afegeix, però, que, si es donés el cas que les obres no s'haguessin acabat avui, s'ha buscat una alternativa. Seria fer alguna de les classes al local social, que l'Ajuntament cedirà si cal.

L'Ajuntament cedirà també el tram de carrer Montnegre que separa els mòduls del pati, que es tallarà al trànsit i serà d'ús del centre escolar. El consistori ja havia cedit terreny per engrandir el pati, que ha passat d'uns 800 m² a uns 2.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’emigrant barceloní té 30 anys

Barcelona
Miquel Brugat Vilanova
Alcalde de Peralada (Junts per Peralada i Vilanova)

“Hem hagut de frenar molts projectes arran de la sequera”

Peralada
societat

Barcelona destinarà 130 milions d’euros al nou Pla estratègic de ciència i innovació, el doble que a l’anterior

Barcelona
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona