Educació

Les altes a llars d'infants de Valls tornen a pujar el 2015

Els tècnics municipals vinculen el fre en el descens de matriculacions a una progressiva millora de la situació laboral de les famílies

La previsió és que al llarg del curs es produeixin més altes

Els serveis d'Ensenyament de l'Ajuntament de Valls han detectat un increment del nombre de matriculacions a les llars d'infants per a aquest curs, fet que trenca la tendència dels últims anys. Des del curs 2006/2007, quan segons dades del Departament d'Ensenyament hi va haver 327 nens i nenes matriculats a les llars d'infants de Valls, la xifra havia anat disminuint fins al curs passat, en què es van registrar 269 matrícules i es va haver de tancar alguna aula.

Segons els responsables municipals, aquest repunt de les matriculacions no està vinculat a un increment de la natalitat sinó que està molt estretament vinculat al mercat laboral. “Les llars d'infants no són gratuïtes i quan en una família es produeixen situacions d'atur els infants es queden a casa o amb els avis”, explica Rosa Secall, tècnica de la regidoria d'Ensenyament del consistori. Secall rebutja afirmar directament que l'augment de les matriculacions sigui un indicador dels anomenats “brots verds” però sí que constata que “el mercat laboral hi influeix”. De fet, es preveu que durant el curs hi hagi més altes, quan alguns nadons tinguin les 16 setmanes, que és l'edat mínima.

“El que ens agradaria és que els pares portessin els nens a les llars d'infants com a espais de socialització i formació personal”, diu Secall, però el cert és que el criteri principal és la seva funció de guarda. Aquest curs l'escolarització dels infants de 0 a 3 anys a Catalunya representa el 35,9% de la població d'aquesta edat. La xifra supera el 33% recomanat pel Consell d'Europa.

Pel que fa a ensenyaments obligatoris, Valls obre el curs amb 4.200 alumnes, segons dades de la regidora Bàrbara Flores. D'aquests, 800 corresponen a infantil; 1.200, a primària, i 1.200 més, a secundària obligatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Interior investiga dos expedients disciplinaris de la Policia Local de Mataró

mataró

Les llegendes de les Gavarres inspiren la setena edició del Festival Art & Gavarres

GIRONA
estat espanyol

Les Canàries emprendran accions legals contra el govern espanyol

barcelona
Societat

Mor Josep Maria Farré i Sogas, tècnic de l’emissora Sarroca Ràdio

Societat

Mor als 41 anys el fotògraf de Platja d’Aro, Albert Busquets

El dispositiu pels temporers sense sostre a Lleida creix un 20% aquest estiu

Lleida
infraestructures

El govern vaticina fins a dos anys de “distorsions” a Rodalies

barcelona
serveis

Reobre l’accés de Badajoz de l’estació de metro de Glòries després de mesos d’obres

Barcelona

Inicien una campanya informativa sobre la tinença d’animals

LLORET DE MAR