Educació

Prop de 5.500 nens gironins tindran beca de menjador

El nombre d'ajuts que ha concedit fins ara Ensenyament supera en 73 els atorgats l'octubre de l'any passat

El Departament d'Ensenyament ha assignat un total de 5.489 beques de menjador a alumnes de la demarcació de Girona (una quantitat que fa referència a totes les comarques a excepció de la de la Cerdanya). El nombre de beques menjador que s'han concedit fins ara supera en 73 les que es van atorgar l'any passat per aquestes dates i que va ser de 5.416. L'augment del nombre de beques per als escolars gironins (d'un 1,34%) se situa força per sota de l'increment d'aquests ajuts a tot Catalunya, ja que se n'han concedit 1.799 més que en les mateixes dates del curs passat, i s'ha arribat a la xifra de 68.159.

Del total de les ajudes concedides a les comarques gironines, 1.492 cobreixen el 100% del preu del menjador escolar (l'any passat en van ser 1.772) i unes altres 3.997 cobreixen el 50% de l'import del servei de menjador (d'aquestes n'hi ha més que el curs passat, quan se'n van assignar 3.644). Per comarques, i per nombre total de beques concedides, destaquen el Gironès (amb 2.741 ajuts), la Selva (1.069) i l'Alt Empordà (amb 784 ajuts atorgats).

A més d'aquestes ajudes que cobreixen el 50% o el 100% de l'import del servei, Ensenyament ha previst, igual que l'any passat, uns ajuts addicionals per a aquelles sol·licituds que superen el llindar de renda garantida però que són susceptibles de tenir suport econòmic. La concessió d'aquests ajuts és decisió de cada consell comarcal. A les comarques gironines hi ha una forquilla d'entre 500 i 1.701 alumnes que poden rebre ajuts inferiors al 50% en funció la decisió de cada consell comarcal.

Pendents de resolució

En l'àmbit de Catalunya, queden per resoldre un total de 11.088 sol·licituds presentades, que estan pendents de revisió per part dels consells comarcals. Hi ha 3.965 beques pendents més de resoldre's que l'any passat per aquesta època. En aquest sentit, Ensenyament ha demanat als consells comarcals celeritat a l'hora de donar resposta als casos pendents adduint que es tracta d'un tema d'especial sensibilitat. Ensenyament calcula que, quan acabi tot el procés, la dotació econòmica per a beques passarà de 48 milions d'euros a 49,5 milions, una quantitat que es podria incrementar atès que es tracta d'una partida oberta per atendre aquells casos que apareguin al llarg del curs escolar. El govern català ha reiterat que tot alumne amb necessitats alimentàries greus tindrà ajut de menjador garantit.

LA XIFRA

3.997
ajuts
cobreixen el 50% del preu del servei de menjador escolar. N'hi ha 1.772 que en cobreixen el 100%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.