Educació

Encara no se sap on serà el nou institut del Pla de l'Estany

El quart centre de secundària hauria d'entrar en servei el curs vinent

El lloc on tindrà la seu el nou institut de secundària del Pla de l'Estany encara s'ha de decidir, tot i que el futur centre ha d'entrar en servei el curs vinent. Si bé s'havia apuntat l'edifici de la Providència de Banyoles –un edifici cèntric propietat del Bisbat, on hi ha les dependències de Càritas– com a lloc més probable, al final el Departament d'Ensenyament ho ha descartat per qüestions tècniques. La decisió es va donar a conèixer en el Consell Escolar de Banyoles, que va tenir lloc dimecres a la nit.

Sobre la taula ara hi ha tres emplaçaments alternatius: els terrenys del barri de Can Puig de Banyoles on s'havia de construir la llar d'infants municipal; un solar, també de l'Ajuntament de Banyoles, a tocar de l'institut Pla de l'Estany, i una finca igualment a tocar d'aquest centre, però del municipi de Porqueres. L'alcalde de Banyoles i president del Consell Escolar, Miquel Noguer, va explicar ahir que s'han marcat el Nadal com a data límit per tenir l'emplaçament decidit.

Extensió

El que sí que s'ha concretat és que el futur centre de secundària serà una extensió d'un institut ja existent –no s'ha decidit de quin– perquè, segons les dades demogràfiques, tindrà una vida útil de fins a deu cursos. En qualsevol cas, la seu del quart institut de la comarca serà de mòduls prefabricats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.