Educació

S'aprovaran un 95% de les beques menjador revisades

El president del Consell Comarcal del Maresme assegura que la gran majoria dels 1.201 expedients pendents rebran els ajuts

Ensenyament es compromet a afegir-hi 254.000 euros

El 95% dels 1.201 expedients de famílies que demanen beca menjador al Maresme pel curs 2015/2016 que no van superar la primera selecció rebran finalment l'ajuda que sol·liciten. El president del Consell Comarcal del Maresme (CCM) i alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez (CiU), va confirmar ahir que aquestes peticions van ser inicialment rebutjades pel Departament d'Ensenyament perquè no complien amb els requisits sol·licitats, sobretot perquè superaven els límits de renda, encara que fos per un estret marge. “El departament ens els va retornar perquè en féssim una segona valoració en funció de les necessitats reals de cada família”, apunta el president, que assegura que davant els resultats obtinguts “crec que el 95% dels casos seran resolts satisfactòriament”. En aquest sentit, des del mateix departament ja s'ha compromès una partida addicional per a beques menjador a la comarca de 254.000 euros. “Aquests diners s'afegeixen a l'1,9 milions d'euros que ja se'ns van atorgar per les beques garantides”, explica Martínez. En el cas dels expedients addicionals, l'import màxim que s'atorgarà per estudiant és del 50% del cost del menjador, mentre que la resta l'haurà d'assumir la família.

Les dades facilitades pel cap del govern del Consell Comarcal del Maresme estableixen en 3.823 infants els beneficiats en un primer moment dels ajuts per poder quedar-se a menjadors escolars. D'aquests, 3.686 ja haurien rebut la subvenció estipulada i els 137 restants es donaran en els dies vinents, ja que hi havia algun problema amb la documentació.

Més sol·licituds

Les sol·licituds rebutjades per no complir els requisits demanats són 1.450 d'un total de 7.375 que es van presentar al seu dia. Aquest nombre és superior a les 7.215 que es van presentar durant el curs passat. El president del Consell Comarcal explica que el territori, al contrari d'altres, s'ha vist beneficiat amb els nous criteris establerts per Ensenyament a l'hora d'atorgar beques, i xifra en 42.717 euros la quantitat de més que s'ha rebut pel que fa a la partida d'expedients atorgats en primera instància respecte al curs passat. Els infants que rebran el 100% del cost del menjador durant el curs escolar passen dels 55 de l'any passat a 89 aquest. “La partida per atendre aquest tipus de demandes és oberta i podem garantir que els infants que necessitin ajudes seran atesos”, destaca Miquel Àngel Martínez.

LA XIFRA

2,2
milions
d'euros serà la quantitat total que Ensenyament aportarà al Maresme en concepte de beques menjador.

LA FRASE

La partida per atendre aquestes demandes estarà oberta pels infants que ho necessitin
Miquel A. Martínez (CiU)
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME

LA XIFRA

3.823
infants
han obtingut beca menjador al Maresme en primera instància, sense comptar-hi amb les addicionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia