Educació

Torrent de l'Horta inicia una nova edició del Voluntariat pel Valencià

Aquesta iniciativa que du a terme l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià en col·laboració amb Escola Valenciana té com a objectius augmentar l'ús social del valencià, i  integrar els nouvinguts

Un any més, l'Oficina de Promoció i Ús del València de Torrent ha posat en marxa el Voluntariat del València, una iniciativa d'Escola València que a Torrent es du a terme en col·laboració amb l'Ajuntament fa més de deu anys. El Voluntariat té com a objectiu augmentar l'ús social de valencià entre els veïns de Torrent.

El voluntariat lingüístic consistix a posar en contacte gent que vol aprendre a parlar valencià amb gent valencianoparlant per a destinar una hora a la setmana a parlar en valencià. D'aquesta manera, s'aprén valencià d'una manera directa, es potencia l'ús social de la nostra llengua i s'integra en la societat els nouvinguts.

Les parelles lingüístiques comencen a partir d'aquest moment, un camí que acabarà cap al juny amb l'acte anual de cloenda del Voluntariat.

L'acte d'inici del Voluntariat del València va tenir lloc en el Museu Comarcal de l'Horta Sud. Van participar-hi la regidora d'Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, representants d'Escola Valenciana i de Guaix i vora mig centenar de parelles lingüístiques. No obstant açò, el Voluntariat no és una iniciativa tancada sinó que la gent interessada pot apuntar-s'hi durant tot l'any en l'Oficina de Promoció i Ús del Valencià.

El professor i músic David Reig va tancar l'acte amb una actuació musical en què interpretà romanços, boleros i malaguenyes, acompanyat del cor que dirigix D'altra banda, cal destacar que Torrent és un dels municipis valencians on està iniciativa té una trajectòria més pronunciada quant a nombre de parelles lingüístiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia