Educació

Escola Valenciana projecta per primera vegada dues pel·lícules en valencià als Yelmo i al Teatre Musical

L'any passat el ‘Cinema a l'escola' va reunir uns 65.000 xiquets en 38 poblacions del país

És la primera vegada que l'Ajuntament col·labora cedint l'espai del Teatre Musical del Cabanyal

Escola Valenciana presenta la nova edició del projecte ‘Cinema a l'escola' amb títols que recentment han estat en cartellera, tals com “L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta” i l'última aventura d'Astèrix i Obèlix, “La residència dels déus”, del 23 al 26 de novembre a la ciutat de València.

L'entitat cívica i la Coordinadora per l'Ensenyament Públic, en col·laboració amb l'Ajuntament de València, han aconseguit organitzar a la ciutat de València quatre dies de cinema en valencià amb el llançament de dues pel·lícules d'animació. Aquesta cita audiovisual s'adreça a l'alumnat d'infantil i primària i, per primera vegada, la projecció tindrà lloc en dues sales de cinema diferents: els cinemes Yelmo d'Espai Campanar, els quals estrenaran la pel·lícula “L'hivern i la primavera al regne d'Escampeta” el 23 i 24 de novembre, i el Teatre Musical al Cabanyal, que acollirà “La residència dels déus”, els dies 25 i 26 de novembre. Els dos films es projectaran a les 10 hores, durant l'horari escolar.

La coordinadora del projecte, Laura Font, ha donat a conéixer tot el catàleg de pel·lícules en valencià que es troben a l'abast de les escoles i els ajuntaments que vulguen contribuir a la normalitat de la llengua. “Oferim un producte del qual manca la societat: pel·lícules en llengua pròpia”, de manera que “tractem d'omplir aquest buit de referents culturals tot possibilitant a la ciutadania assistir a la projecció de pel·lícules de qualitat en valencià, sempre tractant de crear un entorn social i lingüístic favorable al desenvolupament òptim de la llengua”, segons ha assenyalat Font.

Així, Escola Valenciana dóna l'oportunitat als centres educatius i als consistoris de crear una agenda cultural amb productes audiovisuals en valencià a un preu raonable gràcies al projecte “Cinema a l'escola”, una iniciativa d'Escola Valenciana que any rere any reuneix un gran nombre de xiquets i xiquetes i que, concretament, l'any passat va concentrar més de 65.000 infants de 38 poblacions del país.

A més, la responsable de l'activitat ha volgut remarcar que “és una realitat indiscutible que la nostra proposta de cinema a l'escola té un públic molt nombrós”, és a dir, “hi ha una demanda social i un públic que vol anar al cinema i veure continguts en valencià, i és per aquesta raó que els cinemes s'han de plantejar quines són les pel·lícules que veritablement omplin les sales i incrementar-ne l'oferta”.

“Segon origen”

Escola Valenciana ha apostat, un any més, per portar a la gran pantalla un títol atractiu, “Segon origen”, amb el qual espera repetir l'èxit d'altres anys i omplir de gom a gom les sales de cinema Ocine del centre comercial Aqua de la ciutat de València i les Cineàpolis del centre comercial El Teler d'Ontinyent, el proper 12 de novembre a les 20.30 hores i a les 22.30 hores, respectivament. Laura Font ha volgut incidir en el fet que “Escola Valenciana tracta de posar a l'abast de la ciutadania la creació d'una oferta cultural en la nostra llengua de forma quotidiana i sempre amb l'objectiu de normalitzar el valencià en tots els àmbits”.

Aquest encontre amb la cultura audiovisual comptarà amb la intervenció del director i guionista de la pel·lícula, Carles Porta, que presentarà l'adaptació al cinema de la novel·la més llegida en llengua catalana, Mecanoscrit del segon origen, de l'escriptor Manuel de Pedrolo. L'obra és un referent del gènere de la ciència-ficció que ha sigut traduïda a unes quantes llengües.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia