Educació

Reclamen el nou edifici per a l'institut de Vilablareix

La comunitat educativa del centre de secundària critica la situació en què estudien els alumnes i les múltiples deficiències

Pares i professors fan un front comú perquè Ensenyament actuï

Una pèrgola al pati que els alumnes han batejat com al “corral”, una zona d'esbarjo amb pocs lavabos o haver de fer vint minuts de camí d'anada i vint més de tornada per anar a fer educació física al pavelló. Aquests són només alguns dels greuges que viuen cada dia els alumnes de l'institut de Vilablareix, i després de vuit anys en mòduls prefabricats l'associació de mares i pares reclama amb urgència la construcció del nou edifici per a l'institut.

La presidenta de l'AMPA, Sònia Cateura, repassa algunes dades del centre que consideren que per si soles ja demostren la necessitat de dispoar amb urgència del nou edifici. L'institut està fet íntegrament amb mòduls prefabricats i el creixement del centre ha fet que de la seixantena d'alumnes que hi havia el curs d'estrena, el 2008/2009, s'hagi passat a més de 430 en aquest mateix curs.

“Quan plou tots aquests alumnes s'amunteguen al passadís cobert perquè és l'únic lloc on poden estar”, explica Cateura. En aquesta mateixa línia, la presidenta de l'AMPA subratlla situacions que es produeixen per les mancances del centre.

“Des de l'AMPA acabem pagant aires condicionats, una coberta per al pati o elements que no pertocarien”, hi afegeix per explicar la situació que viuen els alumnes en el dia a dia.

El vicepresident, Jordi Vicenç, també indica les mancances en equipaments, “sense biblioteca o aula de música o aules d'estudi, que fa que quan un professor de batxillerat no hi és s'acabi deixant anar els alumnes a un bar de la zona, perquè si es queden a l'aula molesten les altres classes per la mala insonorització”. Aquest fet és manifest perquè només de passar pel passadís que agrupa els tretze mòduls que formen l'institut se senten des de fora les flautes de l'aula de música.

L'institut rep alumnes de quatre municipis –Vilablareix, Fornells de la Selva, Aiguaviva i Quart– i els quatre consistoris han aprovat mocions per reclamar el nou centre educatiu d'obra. La direcció del centre i el professorat donen suport a la reivindicació que ara fan pública les famílies. L'AMPA considera, a més, que mentre no es fa el nou centre el Departament d'Ensenyament “fa una discriminació positiva amb l'institut”, i admeten que han tingut una dotació per a aules específiques. L'Ajuntament de Vilablareix va explicar a principi de curs que ja hi havia acord sobre els terrenys on se situarà l'edifici definitiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia