Educació

Obra adjudicada a l'escola desallotjada de Mataró

És el nou edifici del centre Angeleta Ferrer, que es va haver de traslladar per problemes en l'estructura

Es preveu obrir-la durant el curs 2016/2017

Pas endavant perquè per fi l'escola pública Angeleta Ferrer de Mataró pugui tornar a tenir un edifici propi, després que el 2012 es van haver de desallotjar les seves antigues dependències, a la plaça de Cuba, per greus problemes estructurals. Des de llavors, el centre, que actualment té una única línia, funciona de manera provisional a les instal·lacions de l'escola Torre Llauder. Ara, la Generalitat ha anunciat que ja ha adjudicat les obres de reconversió de l'antiga fàbrica de paper Can Fàbregas per construir l'escola de dues línies Angeleta Ferrer. D'aquesta manera, el nou edifici de l'escola ocuparà uns terrenys municipals de 6.775 metres quadrats entre els carrers de Lepant i de Cosme Churruca. La fàbrica de paper Can Fàbregas és un edifici de propietat municipal catalogat pel pla especial del patrimoni arquitectònic de Mataró. El projecte de l'escola preveu integrar així mateix dins l'equipament la xemeneia de Ca l'Arenas, element protegit de l'antiga fàbrica. L'adjudicació ha recaigut en l'empresa Copisa (Constructora Pirenaica SA) per un import de més de 4,1 milions d'euros, a càrrec de la Generalitat. Les obres s'hauran de realitzar en un termini màxim de 14 mesos des de l'acta de replantejament, i per tant l'edifici esta previst que pugui estar en funcionament durant el curs 2016/2017.

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Mataró, Miquel Àngel Vadell (PSC), ha qualificat l'anunci de “molt bona notícia” i ha manifestat que des del consistori es faria un seguiment de les obres “per veure si es poden escurçar els terminis”. Vadell també ha volgut recordar que l'Ajuntament de Mataró va complir els terminis durant l'estiu pel que fa als treballs previs d'estabilització i reparació de la xemeneia, la retirada de l'antiga bàscula que hi havia a l'edifici, l'anul·lació del soterrani existent reomplint-lo amb sauló i l'adequació de terres en el solar. “Hi ha ganes d'estrenar-lo”, ha afirmat el regidor, que ha volgut destacar “la bona convivència, tot i la manca d'espai, a l'escola Torre Llauder”, que durant aquest temps han mantingut les dues comunitats educatives.

LA XIFRA

4,1
milions és el que costarà, aproximadament, fer el nou edifici de l'escola Angeleta Ferrer de Mataró.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA