Educació

El rector vol el 3% del PIB per a les universitats

El claustre li aprova l'informe de gestió per 59 vots d'un total de 93

El rector de la Universitat de Lleida (UdL), Roberto Fernández, vol promoure un gran pacte nacional per a la universitat catalana que permeti augmentar els seus pressupostos fins al 3% del PIB i així poder rebaixar el preu de les matrícules i augmentar les beques.

Aquesta serà la principal reivindicació de la UdL per a l'any que ve, segons va anunciar el rector davant el claustre en les conclusions del seu informe de gestió anual. Aquest balanç va rebre 59 vots a favor d'un total de 93. La resta van ser divuit vots en contra, catorze en blanc i dos de nuls.

Roberto Fernández va apostar també per millorar la internacionalització de la UdL i les aliances amb altres universitats, institucions i empreses “per preparar adequadament el nostre futur com a institució d'excel·lència”.

De l'informe de gestió destaca també l'increment de l'oferta en graus i màsters o la finalització de l'estructura de centres de recerca.

Pel que fa a l'alumnat, el rector va anunciar la convocatòria d'ajuts a l'habitatge per a principis de l'any vinent. L'objectiu de la nova iniciativa és contribuir a les despeses de lloguer dels alumnes no residents a Lleida que han de viure a la ciutat per cursar els estudis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia