Educació

Cabrera no vol perdre un P3 i demana suport a Vilassar

Aprova una moció per reclamar a Ensenyament que mantingui la línia a l'escola Pla de l'Avellà

Proposa al municipi veí, amb el qual havien mancomunat el servei, reduir les ràtios a tota la zona

Els representants de l'AMPA de l'escola Pla de l'Avellà tenien previst ahir reunir-se amb el regidor d'Ensenyament de Vilassar de Mar, Josep Solé (ERC), per explicar-li la proposta que, segons ells, podria evitar el tancament de la línia de P3 pel curs que ve, com ja ha anunciat Ensenyament. L'Ajuntament de Cabrera ja els va donar suport dijous passat aprovant per unanimitat la moció en què es reclama que no es tanqui cap línia i es redueixin temporalment les ràtios per sota dels 25 alumnes, amb dos nens per aula, a totes les escoles públiques de la zona de Cabrera i Vilassar de Mar.

Aquesta proposta busca el suport de Vilassar de Mar, no per casualitat, ja que els primers anys el centre va ser mancomunat entre els dos pobles. Cabrera tenia els terrenys al veïnat del Pla de l'Avellà i l'oportunitat de tenir així una escola pública i ampliar l'oferta del col·legi concertat Sant Feliu, i per la seva banda Vilassar de Mar necessitava més places escolars. Avui un 40% de l'alumnat continua sent de Vilassar de Mar, on la trama urbana comunica amb el Pla de l'Avellà.

Cabrera de Mar ja fa anys que nota la davallada demogràfica i, de fet, el 2013 l'Ajuntament es va veure obligat a tancar una de les escoles bressol, que va reconvertir en llar d'avis. La retallada pel curs que ve està justificada per aquesta disminució de la natalitat, ja que el 2013 es van comptabilitzar 32 infants. Tot i això, des de l'AMPA defensen que es podrien superar les 25 matrícules pel curs que ve si es tenen en compte els nens de Vilassar de Mar que ja tenen germans matriculats al centre. Recorden, a més, que cada any se supera el nombre de 40 sol·licituds per matricular-se en primera opció i que, finalment, sempre s'acaben omplint les 50 places.

La solució proposada per reduir temporalment les ràtios ha agafat de sorpresa l'Ajuntament veí, que ahir esperava conèixer el contingut de la moció abans de pronunciar-se. El regidor d'Ensenyament, Josep Solé (ERC), recorda que el curs passat va ser una escola del seu municipi la que va perdre una línia de P3, amb el compromís d'Ensenyament de recuperar-la el curs que ve. “Tindrem vuit línies que volem mantenir, entre pública i concertada”, hi va afegir.

LA XIFRA

32
són els infants que van néixer a Cabrera de Mar el 2013 i que hauran de començar P3 el curs que ve.

LA FRASE

Nosaltres també hem perdut una línia aquest curs i esperem recuperar-la el vinent
Josep Solé
regidor d'ensenyament de vilassar de mar (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.