Educació

Reus omple les escoles bressol després de la matrícula extraordinària

Des de l'ampliació de La Ginesta, el febrer del 2011, les escoles bressol municipals tornen a tenir totes les aules en funcionament

El govern municipal s'enorgulleix de la gestió de les llars d'infants públiques. Les dades del període d'inscripció extraordinària indiquen que, per primer cop des de l'ampliació de l'EBM La Ginesta, el febrer del 2011, les escoles bressol municipals tornen a tenir totes les aules en funcionament. El govern va voler ressaltar ahir la rebaixa de preus del 10%, per tercer any consecutiu, com un dels motius, malgrat que amb anterioritat els increments havien estat significatius.

En total, les escoles bressol donaran servei a 465 alumnes durant aquest curs. De manera extraordinària es van oferir 40 places i s'han rebut 41 sol·licituds. Les aules dels infants nascuts el 2015 han quedat plenes, mentre que en les dels nens nascuts el 2014 o el 2013 encara hi ha alguna vacant. Les famílies interessades a ocupar aquestes places es poden dirigir encara a l'Oficina Municipal d'Escolarització.

Subvencions convocades

Coincidint amb el període extraordinari, la regidoria d'Ensenyament i Política Lingüística ha obert una nova convocatòria de subvencions que beneficiarà 37 de les famílies que s'hi han inscrit (s'afegeixen a les 227 que van rebre l'ajut en primera convocatòria). Així mateix, vuit famílies tindran ajut al menjador, sis de les quals, amb fons provinents de l'Ajuntament, i dues, de la Generalitat.

La quantia de la subvenció varia entre el 28,5% i el 59,5% del preu públic de servei, que oscil·la entre els 144 i els 230,5 euros. Per tant, l'ajuda se situa entre els 58,4 i els 164,76 euros. Pel que fa a l'ajut per al menjador, el percentatge subvencionat per l'Ajuntament de la capital del Baix Camp és d'entre el 20% i el 40% del cost total del servei (4,4 euros), segons el llindar econòmic de les famílies reusenques. La Generalitat, en canvi, contribueix a pagar el 100% del servei.

La dotació econòmica per a les subvencions a escoles bressol de la ciutat de Reus serà de 228.900 euros, als quals cal sumar 29.920 euros de l'administració catalana. A més, com a novetat, enguany s'han afegit els ajuts per al menjador escolar a les subvencions d'escolarització.

Rebaixa d'un 10% per tercer any consecutiu

Les famílies que han matriculat els seus fills a les escoles bressol de Reus dins les franges d'horari escolar (que són de cinc, sis o vuit hores) gaudiran de nous preus de cara a aquest curs, ja que s'han rebaixat per tercer any seguit, segons van indicar fonts municipals. Així, la mínima permanència d'un infant a la seva escola bressol tindrà un preu de 144 euros, mentre que l'estada màxima, de vuit hores, costarà 230,50 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Protesta visual a Castelldefels contra el desmantellament del carril bici

Castelldefels
INFRAESTRUCTURES

La represa del servei a l’L5 dilluns tanca un estiu d’obres al metro

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

Consulta popular a la Bisbal del Penedès sobre el nou polígon industrial

La Bisbal del Penedès
Trànsit

Es manté la reducció dels accidents mortals a les carreteres fins a l’agost

barcelona
comerç

Guia del comerç singular, significatiu i sostenible de Ciutat Vella

Barcelona
SERVEIS

Riudecanyes torna a perforar el subsol per recuperar l’abastament d’aigua potable

Riudecanyes
SOCIETAT

Reobren les platges de Torredembarra que van tancar per una tintorera

Torredembarra
Olot

Un documental sobre longevitat inclourà l’olotina Maria Branyas

Olot
PATRIMONI

Sant Miquel de Campmajor vol restaurar la torre medieval i l’església de Briolf

SANT MIQUEL DE CAMPMAJOR