Educació

Expulsen uns dies tres alumnes per haver fet ‘bullying' a l'escola

La direcció de l'escola pública Aldric de Cassà de la Selva va expulsar tres alumnes durant una setmana per un cas de bullying. Els menors, que cursen 4t de primària, assetjaven un altre estudiant i no el deixaven tranquil. Els tres alumnes en qüestió es dedicaven a assetjar-ne i a criticar-ne un quart. Se sap que, a part de fer-li pressió durant les hores lectives, també li van arribar a enviar missatges a través de Whatsapp. La direcció del centre va decidir posar fi d'arrel al problema i els va enviar a casa durant una setmana. Els tres alumnes ja han complert el càstig i aquesta setmana s'han reincorporat a les classes.

La decisió presa per la direcció del centre no va agradar als pares dels alumnes expulsats, que han qüestionat l'actuació de l'escola fins al punt d'amenaçar amb interposar denúncies. La polèmica que s'ha generat arran de la situació ha obligat Ensenyament a intervenir-hi. Des del Departament d'Ensenyament no s'han volgut donar detalls del cas perquè asseguren que els fets que van passar a l'escola de Cassà de la Selva s'emmarquen estrictament dins l'àmbit privat del centre on, a més, hi ha menors implicats. Sí que ha reconegut, però, que s'han activat els protocols establerts per aquests tipus de casos. El CEIP Aldric és la segona escola pública que hi ha a Cassà de la Selva, després del Puig d'Arques.

Ciberassetjament

L'octubre de l'any 2013 va transcendir un cas d'assetjament escolar a les comarques gironines, que en aquest cas va tenir lloc a l'institut de Llançà. La situació d'assetjament es va produir a través de la xarxa. Cinc estudiants van obrir dues pàgines a internet des de les quals van penjar tota mena de comentaris anònims i despectius cap a altres joves de l'institut d'ensenyament secundari. Per poder identificar els autors dels comentaris, la direcció va fer servir un mètode expeditiu. Va convocar tots els alumnes en una sala i, en presència de la policia local, els va passar un vídeo d'una adolescent canadenca que s'havia suïcidat víctima del bullying. Poca estona després, els autors de les pàgines van acabar confessant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia