Educació

Pineda no renuncia a nou línies de P3 ni a ràtios més baixes

Les AMPA de les escoles públiques fan front comú amb el suport municipal

Argumenten que hi ha prou alumnes

Garantir les nou línies de P3 que tenen capacitat d'oferir les escoles públiques de Pineda de Mar i reduir les ràtios marcades per Ensenyament. Les AMPA de les escoles públiques del municipi han unit esforços per reclamar al departament el que consideren prioritats innegociables per garantir l'educació de qualitat dels alumnes. Sota el paraigua del moviment educatiu de la Marea Groga, representants de les AMPA locals van presentar ahir el document aprovat per unanimitat en el si del Consell Escolar Municipal i que ja s'ha fet arribar als serveis territorials. La portaveu de les AMPA, Cati Mateo, va defensar que els arguments que acompanyen la petició són irrefutables. “Les dades de l'Idescat són clares, hi ha més nens que l'any passat que hauran de començar P3 el curs vinent”, va dir, i hi va afegir que més que reduir les ràtios es vol que tornin als números d'anys enrere.

Mateo recorda també que ha estat la falta de previsió d'Ensenyament la que ha provocat en els darrers dos anys que, després d'oferir només vuit línies, al setembre s'hagi hagut d'obrir a corre-cuita la novena per encabir la demanda d'infants real. Un altre dels representants de les AMPA, Ferran Folgado, va destacar que la retallada d'una línia en una escola “acaba afectant la resta de centres”. “Fins ara l'estratègia d'Ensenyament havia estat enfrontar les escoles, però des d'ara la defensa de la qualitat educativa la farem conjuntament”, va precisar.

En l'acte, en què van ser presents tant l'alcalde, Xavier Amor (PSC), com la regidora d'Ensenyament, Sònia Moraleda (PSC), el primer va assegurar que des del consistori ja s'ha demanat hora als directius del departament per traslladar-los les demandes consensuades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia