La Conselleria té oblidada la reforma de l'Escola Lope de Vega de Torrent

El centre té més de 75 anys i arrossega deficiències que necessiten una atenció urgent i que han estat denunciades per l'associació de pares i mares en diverses ocasions

L'any 2006, a petició de la comunitat educativa de l'escola, la reforma del centre Lope de Vega fou inclosa dins el programa «Crea Escola» de la Generalitat Valenciana, però tres anys després no s'han efectuat cap mena d'obra, malgrat que la sol·licitud proposava la construcció d'un centre nou d'educació infantil i un gimnàs així com una reforma integral de tot l'edifici, que alberga l'educació primària i els serveis de direcció i administració.

L'escola Lope de Vega, és el centre públic més antic de Torrent i, per ell, han passat generacions senceres de la zona del carrer de l'Ermita i voltants. Recentment ha celebrat el seu 75è aniversari i la publicació que han estat capaços d'imprimir, posa de manifest la situació real de les infraestructures que atenen 420 alumnes distribuït en 13 aules de primària 6 d'escola infantil.

Tant l'associació de pares i mares, com el professorat del centre i el grups polítics de l'oposició de la municipalitat torrentina, veuen urgent la reforma sol·licitada ara fa tres anys, per poder continuar amb la seua tasca educativa contrastada durant tan llarg període de temps i és per això que, retreuen l'ajuntament i la conselleria que no resolguen els greus problemes educatius de Torrent i que amb aquest silenci administratiu, es perjudique greument la qualitat d'atenció de l'alumnat i de les famílies del centre en qüestió, que presenta nombroses deficiències a les parets, els barandats, clavegueres, accés general i aulari.

La política del «farem»

PERE ROSSELL

Ací i ara, el que prima a la localitat i a la seua política municipal, no és més que les promeses. Farem, farem , farem, però hi ha massa coses que s'anuncien i després es queden en el no res. La ciutat més poblada i gran de la comarca de l'Horta Sud, no fa més que viure en una continua contra - programació d'actes. Que es presenta un projecte de bicicletes a uns quants pobles amb alcaldesses socialistes, ara a Torrent es tanca una tramada de l'avinguda perquè passegen en bici el conseller, l'alcaldessa i el regidor dimissionari d'urbanisme i anuncien que es tracta de bicicletes de lloguer gratuïtes. Com s'explica això? El que caldria és fer una política constructiva i respectuosa amb els ciutadans i ciutadanes del futur, però ací únicament viuen l'instant i el moment més pròxim. El futur és demà i el demà no importa mentre manen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.