Educació

Novena edició del Cucalòcum

Una fira a canvi d'escola

Lleida obre el certamen amb una vintena d'activitats pedagògiques, esportives i lúdiques per als infants

La iniciativa busca facilitar la conciliació familiar i laboral

Desenes d'infants han canviat l'escola pel Cucalòcum, la versió curta i de primavera d'aquest certamen firal que se celebra per Setmana Santa i per Nadal. Es tracta d'un gran pati d'escola amb activitats de tot tipus per distreure i ensenyar moltes coses als nens durant les vacances.

El Cucalòcum Primavera va obrir portes ahir al matí i moltes de les activitats ja estaven plenes. Aquestes se centren en aquesta novena edició en l'esport, la formació i la diversió, tot i que també s'ha reservat espai per a la sensibilització, com l'estand habilitat per l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

El saló es presenta com un espai de diversió i exercici físic per als infants d'1 a 12 anys durant les vacances escolars i estarà obert en horari de matí i tarda fins dijous. D'aquesta manera, la fira s'organitza també com un servei per afavorir la conciliació familiar i laboral, almenys durant aquests dies feiners, en què molts pares no tenen festa, a diferència de l'extens calendari festiu dels escolars.

Durant el primer matí d'obertura, el saló va rebre nens i nenes de la ciutat i de pobles de l'entorn, però també es van registrar entrades de famílies de Tarragona, Osca i Barcelona, segons Fira de Lleida, entitat organitzadora del certamen.

En alguns casos, es tracta de famílies que es desplacen a Lleida per visitar familiars o coneguts i d'altres que vénen a fer turisme i que aprofiten l'estada a Lleida per entrar a Cucalòcum Primavera.

Entre les activitats programades, destaquen propostes com ara el parc de psicomotricitat, tennis taula, hoquei, passejada a cavall, bàsquet, inflables, taller de treballs manuals, concurs de dibuix, mostra d'animals, handbol, atletisme, korfbal, llits elàstics, giravolt, Dino Bus o la ludoteca.

Zakarias Loukili, d'11 anys, va explicar que li agrada molt la fira perquè “és divertit, faig amics, aprenc coses noves i sempre que vinc m'ho passo molt bé”. Per la seva banda, l'Anna Turull, mare de família, manifestava que “tenim uns dies de vacances i és una bona opció anar en un lloc on els fills poden jugar, passar-s'ho bé i fer activitats en família”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.