Educació

Canet de Mar aposta fort per la formació tèxtil amb un nou cicle de grau mitjà

A més del curs de confecció i moda, aquest s'especialitza en la fabricació i ennobliment del teixit

Segueix el mètode dual, amb pràctiques a l'empresa

L'antiga escola de teixits de Canet de Mar es torna a omplir d'activitat amb la remor de les màquines de confecció, i aviat funcionaran també les de teixir. El curs que ve, des de l'institut Domènech i Montaner s'oferirà un segon cicle de grau mitjà de formació tèxtil, aquest destinat a l'especialització en la fabricació i ennobliment de productes tèxtils. Fa dos cursos que es va reobrir l'antiga escola de teixits per fer-hi formació amb un grau mitjà de confecció i moda, amb més d'una vintena d'inscrits. “Les mateixes empreses on han fet les pràctiques han insistit perquè s'ampliï la formació més de fabricació que s'havia anat perdent amb la crisi”, explica el regidor d'Educació, Lluís Llovet (ERC). Una quarantena d'alumnes hauran acabat els estudis de confecció i moda en acabar aquest curs la segona promoció i alguns ja tenen feina arran de les pràctiques que es fan a les empreses. “La formació dual funciona per preparar-se per entrar al món laboral, però molts volen continuar formant-se”, explica el regidor. L'Ajuntament treballa per aconseguir ampliar els estudis amb un cicle formatiu de grau superior en patronatge i disseny tèxtil. “Apostem pel tèxtil tot i que socialment sabem que costa creure en el seu futur”, diu Llovet.

Les instal·lacions de l'antiga escola tenen la maquinària per aprendre les tècniques de confecció i tissatge. Amb la formació dual l'alumne fa 119 hores de formació no remunerada, però l'any següent l'empresari el pot contractar per cobrar un sou per hores. El nou cicle tindrà, com l'altre, una capacitat de 25 places.

LA FRASE

Anirem ampliant la formació i apostant pel ressorgiment de petites empreses de valor afegit
Lluís Llovet
regidor d'educació de canet de mar

LA XIFRA

40
són els alumnes que hauran acabat els cicles de grau mitjà de moda que es van començar el 2014.

En el bon camí, formant amb les empreses

El president del gremi tèxtil Asegema, Paulí Aluart, va aprofitar la trobada amb empresaris la setmana passada a l'escola de teixits per destacar la bona feina de la proposta de formació dual en què treballen conjuntament les empreses i l'administració. “En aquest punt és on hem de posar el màxim esforç, indústria i administració –va dir–, per disposar d'un cicle adient i de qualitat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.