Educació

Ensenyament anuncia sis cicles nous a Lleida, tres dels quals seran exclusius

La consellera Meritxell Ruiz va visitar la Fira Formació i Treball i va confirmar que a Catalunya no es faran les proves de la Lomqe, sinó que es faran les de la LEC

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va ser ahir a la Fira Formació i Treball de Lleida i va aprofitar per posar de manifest que les comarques lleidatanes tindran sis
cicles formatius nous. D'aquests sis, n'hi ha tres que són únics a Catalunya. Es tracta, concretament, d'un cicle de ramaderia i assistència en sanitat animal, un d'estructura aplicada a l'espectacle i un de turisme d'aigües braves. La consellera va voler remarcar l'aposta del govern perquè en un futur tots els joves de Catalunya tinguin formació postobligatòria, i, en aquest sentit, va destacar la importància d'esdeveniments com la Fira Formació i Treball, perquè són un aparador perquè els joves puguin orientar-se amb vista al seu futur formatiu i laboral.

Pel que fa als estira-i-arronses amb el govern espanyol, Ensenyament va plantejar ahir en la reunió amb el ministre d'Educació i Cultura en funcions, Íñigo Méndez de Vigo, diferents aspectes que deixen clar el clima de distanciament que hi ha entre les dues administracions. Ensenyament es manté ferm en què des de Catalunya no es faran les proves de la Lomqe, sinó que es continuaran fent les proves previstes a la LEC.

Sobre les proves que preveu la LEC i les que preveu la Lomqe, la diferència més destacada és que en la prova de quart d'ESO dissenyada per la norma catalana el resultat no consta en l'expedient i no determina l'obtenció del graduat o el pas a batxillerat i FP, mentre que en el cas de les de la Lomqe a partir del curs 2017/18 sí que condicionarà tant l'obtenció del títol com el pas als estudis superiors. La consellera va posar d'exemple que la Lomqe obliga la Generalitat que els pares puguin escollir la llengua “i això en aquest país no serà possible”.

La consellera també va exposar al ministre tots aquells decrets propis de la Generalitat que han estat recorreguts pel govern de l'Estat, com ara els decret dels currículums de primària i secundària.

Meritxell Ruiz va deixar clara ahir en la fira la necessitat de reestudiar la pertinença de la presència de l'Exèrcit en aquest tipus d'esdeveniments. La presència dels militars ha estat motiu de polèmica.

La consellera porta el sarró ple de retrets

La consellera Meritxell Ruiz va advertir ahir al ministre d'Educació en funcions, Íñigo Méndez de Vigo, que la Generalitat recorrerà contra els expedients que l'obliguen a pagar 6.000 euros per les places d'escolarització en castellà. La consellera va expressar a Méndez de Vigo el desacord del govern català amb la decisió del ministeri d'autoritzar l'escolarització en castellà de 39 alumnes a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona
societat

Fan retirar una vuitantena de vehicles abandonats als carrers

girona

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona
societat

Un brot de gastroenteritis ha afectat 29 nens i monitors d’uns campaments

la vall d’en bas
Medi ambient

La nova comunitat de regants del Penedès i Garraf donarà cobertura 25.000 hectàrees de vinya

Sant Martí Sarroca