Educació

Ciutat Jardí cobreix l'oferta de P3 i espera salvar l'aula

La resta de centres amenaçats de retallades queden per sota i estaran pendents de les assignacions de segones opcions de les famílies

Associacions de pares i partits continuen reclamant que no tanquin línies

El col·legi públic Ciutat Jardí de Lleida ha aconseguit la preinscripció de 36 alumnes de P3 per part de famílies que han triat aquest centre en primera opció. Amb aquesta xifra cobreixen l'oferta d'una línia, que és d'un màxim de 25 alumnes, i esperen cobrir la segona aula amb la resta i alumnes que hagin triat el centre en segona opció.

Amb aquesta perspectiva, l'associació de pares d'alumnes espera que Ensenyament mantingui les dues línies i continuen fent pressió per assolir l'objectiu. Al marge del suport de la Paeria i la Marea Groga (que agrupa pares, mestres i sindicats), la diputada lleidatana del PP, Marisa Xandri, ha presentat una proposta de resolució al Parlament per evitar el tancament de línies al centre.

La Crida-CUP també va aprofitar dijous la visita a Lleida de la consellera Meritxell Ruiz per lliurar-li una carta en què s'exigeix més suport a l'escola pública i es rebutja el tancament de línies de P3.

Ensenyament, però, esperarà a principi de maig per decidir finalment quines línies es mantenen i quines tanca, un cop s'hagin presentat i avaluat les reclamacions dels pares i revisat de nou la preinscripció.

La resta de centres amenaçats de perdre una aula de P3 no han assolit l'objectiu. L'escola Joan XXIII de Lleida ompliria una línia i al Secà de Sant Pere, on es fusionen dos col·legis, i a l'Ignasi Peraire de Mollerussa també omplirien només una de les dues classes que hi havia fins ara. Ensenyament es va comprometre, encara que amb la boca petita, a estudiar el manteniment de línies de P3 d'aquests centres sempre que hi hagués prou demanda i és a aquest ferro roent que s'agafen molts centres per no perdre volum ni alumnes, mentre la comunitat educativa i la política reclamen reduir ràtios per a una major qualitat educativa en haver-hi menys alumnes per mestre.

El Secà reclama ajornar la fusió almenys un any

Pares i mares d'alumnes del Secà de Sant Pere van reclamar ahir a la Generalitat que s'ajorni almenys un any la fusió dels centres Terres de Ponent i Ginesta, i van criticar que el fet d'haver anunciat aquesta unió i ofert ja només una línia els ha perjudicat. En aquest barri han recollit una quinzena de preinscripcions, segons Lleida Televisió. Els pares reclamen que es mantinguin aules i plantilles per la singularitat d'un barri amb molta immigració i on la majoria d'alumnes d'algunes aules no parlen català ni castellà i, per tant, tenen necessitats educatives especials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia