Educació

Els alumnes acaben l'ESO amb un nivell òptim d'anglès

Per primera vegada se superen els setanta punts en anglès a les proves d'avaluació de quart d'ESO

Més de la meitat de les escoles incorpora l'anglès en assignatures no lingüístiques

Els resultats de les darreres proves als alumnes de quart d'ESO, que es van realitzar al febrer, han demostrat que els estudiants han superat, per primera vegada, els setanta punts en anglès, que simbolitzen el nivell òptim de coneixement de la llengua. En cursos anteriors, les mitjanes van ser de 69,3, l'any passat, i de 66,9, el 2014. La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va avançar ahir aquestes dades en una compareixença a la comissió del sector del Parlament, i va explicar les mesures que s'han pres i es prendran per millorar les competències en aquesta llengua.

La consellera va explicar que “es preveu l'aprenentatge integrat de la llengua i els continguts”, que la coordinació serà “més estreta entre el professorat de llengua i el de matèria no lingüística” i que s'incrementarà “el temps d'exposició de l'alumne a la llengua estrangera”. Ruiz va remarcar que aquest curs un 55,4% dels centres educatius han incorporat l'anglès en alguna àrea de contingut no lingüístic.

En l'àmbit de les actuacions que ja s'han fet per a la millora del coneixement de l'anglès, Meritxell Ruiz va destacar que el curs 2013/2014 es va ampliar el plantejament del pla integrat de llengües estrangeres (Pile). En aquell moment també es va crear un grup d'experimentació per al plurilingüisme per incorporar actuacions innovadores en organització escolar, disseny curricular i aplicació de metodologia a les aules. Un total de 149 centres educatius participen en el pla.

Ruiz també va ressaltar les millores en el professorat. Del total de 9.000 professors especialistes en llengua anglesa, 4.848 han actualitzat la seva formació per adaptar-se als nous currículums competencials en els darrers cinc anys. En aquesta línia, la consellera va destacar “l'esforç formatiu que ha desenvolupat el departament”, ja que ha format 3.155 professors en els darrers cinc cursos. La consellera també va remarcar que en el curs actual 554 professors s'han incorporat als centres pel seu perfil lingüístic, respecte els 412 del curs passat. Per accedir a la borsa de treball cal, com a mínim, el nivell B2 d'anglès. “Això vol dir que les necessitats de formació lingüística per al professorat no especialista es redueixen i es pot invertir en la formació metodològica que reverteix en els nostres alumnes.”

D'altra banda, en educació primària les desigualtats han disminuït perquè s'ha observat que “s'està reduint la diferència entre els centres amb més dificultat i els que menys dificultats tenen”. I l'evolució també ha estat positiva als centres d'alta complexitat, en què l'augment de la mitjana ha arribat a ser de fins a onze punts, segons també va avançar Ruiz.

LES XIFRES

55,4
per cent. Percentatge de centres que incorporen l'anglès en assignatures de matèria no lingüística.
4.848
professors d'anglès, d'un total de 9.000, han actualitzat la seva formació en els darrers cinc anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi ambient

En funcionament prop de 4.000 plaques solars a la coberta dels tallers de l’L9/L10

Barcelona

CCOO i UGT denuncien que Correus deixa la plantilla “al mínim” durant l'estiu

girona
societat

Gran inici del 52è Concurs de Focs d’Artifici amb la Pirotècnia Josman

blanes
filipines

Decreten l’estat de calamitat per les inundacions a Manila

barcelona

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
societat

39 infants sahrauís passaran l’estiu a Girona en el marc del programa “Vacances en pau”

girona
Medi ambient

La nova Zepa del delta del Llobregat ha de frenar el creixement de port i aeroport, segons Zeroport

Barcelona
Societat

Recuperen restes òssies a l’excavació a la fossa del cementiri de Bellaguarda

Bellaguarda
societat

El telèfon de prevenció del suïcidi ha atès 33 trucades diàries el darrer any

barcelona