Educació

educació

Premià de Mar fa pinya per salvar l'escola Mar Nova

Totes les formacions del ple aproven un text en què s'acorda defensar la continuïtat del centre i mantenir el curs vinent el grup de P3

Pares i alumnes es manifesten abans i en el transcurs del ple per denunciar la situació

Premià de Mar va oficialitzar en el ple de l'Ajuntament de dimecres al vespre la unió per lluitar contra la desaparició de l'escola Mar Nova. Concretament es va aprovar una moció per unanimitat de tots els grups en què es demana “continuar defensant a totes les instàncies necessàries el no tancament de l'escola Mar Nova, mantenint les onze línies de P3 a Premià de Mar” i “defensar la línia de P3 pel curs vinent”.

El text, a més, s'empara també en la moció que el Parlament va aprovar al març d'aquest mateix any en què s'estableix el fet de “reconsiderar el mapa d'oferta educativa i, concretament, tots els tancaments de línies de l'escola pública previstos pel Departament d'Ensenyament, i acordar amb els ens locals i amb la comunitat educativa la planificació de línies als centres escolars públics per al curs 2016/17”. Tot i l'esperit unitari de la moció aprovada en el ple, en el debat es van apreciar algunes discrepàncies i retrets entre l'oposició i el govern sobre la manera com s'havia gestionat la situació. A banda, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), va recordar que el seu grup donava suport a la moció “sense tenir en compte alguns escrits que han circulat”. En aquest sentit, es dóna la circumstància que en l'encapçalament d'una nota de premsa difosa el mateix dimecres en nom de les famílies de la Mar Nova, s'acusava Buch d'haver acordat amb els serveis territorials el tancament progressiu del centre. Tot i això, l'alcalde es va mostrar taxatiu. “Mentre jo sigui alcalde d'aquest poble faré tot el possible perquè no es tanqui cap escola”, va dir.

Per la seva banda, un dels portaveus dels pares i mares de la Mar Nova, Ernest Martín, va qualificar de “positiu” l'acord del consistori, tot i “la barreja de sensacions i la preocupació pel que finalment pugui passar amb el futur de l'escola”. “Esperem que l'acord de ple reforci la necessitat de continuïtat de l'escola i el grup de P3”, va afirmar el portaveu, que també es va mostrar partidari de “cercar la unitat d'acció amb tota la comunitat educativa de Premià de Mar”.

Finalment, abans i durant el ple, un nombrós grup de pares, mares i alumnes del centre es va concentrar davant la Fàbrica del Gas amb pancartes i consignes contra el tancament de la Mar Nova.

LA FRASE

Esperem que l'acord de ple reforci la necessitat de continuïtat de l'escola i el grup de P3
Ernest Martín
Portaveu dels pares i mares de l'escola Mar Nova


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.