Educació

educació

Montgat reivindica un institut escola per l'augment de la població

El curs vinent s'obrirà una tercera línia de P3 a l'escola Marina

La plataforma veïnal pel nou centre prepara una mobilització pel 12 de juny

Montgat tindrà el curs vinent un nou grup de P3 que s'instal·larà a l'escola Marina per donar resposta a l'increment de matriculació als centres públics del municipi, ja que, un cop acabada la preinscripció en les línies existents, tretze infants havien quedat sense plaça escolar per començar al setembre. La solució proposada pel Departament d'Ensenyament permetrà rebaixar la ràtio d'alumnes a les línies de P3 del centre, però no convenç la comunitat educativa de Montgat, que fa temps que reclama la construcció d'un nou institut escola a la vila.

Des de l'Ajuntament, l'alcaldessa, Rosa Funtané, dóna suport a la reivindicació. “La nova línia de P3 confirma la necessitat d'una escola a Montgat, com demanem des de l'any 2007”, assegura. Fa uns quants mesos va encarregar a la Diputació de Barcelona un estudi per preveure quin serà el creixement demogràfic en els pròxims anys al municipi. Els resultats evidencien la necessitat del nou centre. Per això, des de l'equip de govern creuen que la proposta de la nova línia “només es pot acceptar com a solució provisional”. La comunitat educativa reclama que el nou centre sigui un institut escola per eixugar el futur dèficit previst de places de secundària.

La plataforma Escola Nova, formada per les AMPA dels dos centres públics de primària i l'escola bressol, a més d'altres entitats, prepara una mobilització reivindicativa i festiva pel 12 de juny, que consistirà en una marxa que tallarà l'N-II des de l'altura de l'estació de tren de Montgat Nord fins a l'estació de Montgat. A la plaça de les Mallorquines, s'hi faran activitats i una botifarrada popular per reclamar una educació pública de qualitat.

LA XIFRA

13
infants
que començaran P3 al setembre havien quedat sense plaça a les escoles públiques de Montgat.

LA FRASE

La nova línia de P3 confirma la necessitat d'una escola a Montgat com demanem des de l'any 2007
Rosa Funtané
Alcaldessa de Montgat

Ensenyament “estudiarà” la situació

Fonts del Departament d'Ensenyament asseguren que no hi ha presa cap decisió sobre la construcció d'un nou centre educatiu a Montgat i es limiten a reconèixer que “cal estudiar com evoluciona el padró” i que, si es confirma el creixement, el centre es farà. L'alcaldessa té previst reunir-se amb la directora dels serveis territorials d'Ensenyament l'octubre vinent i li aportarà l'estudi elaborat per la Diputació que constata la necessitat del nou centre pel creixement de població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.