Educació

política municipal

educació

Vilafant es plantejarà mobilitzar-se per la construcció de l'institut

Ensenyament va comunicar a l'alcaldessa que tampoc es podrà iniciar el projecte aquest any

El ple era partidari al març de fer front comú

Vilafant no tindrà aquest any tampoc el projecte per a la construcció del nou institut de la població, segons va explicar ahir l'alcaldessa de la població, Consol Cantenys, que li havia comunicat el delegat d'Ensenyament a les comarques gironines, Josep Polanco, en una reunió la setmana passada. Cantenys, que va assistir a la reunió juntament amb els representants de la plataforma Prou Barracons, considera que l'actual delegat s'ha desdit del compromís que havia adoptat l'anterior delegat, Josep Bayot. Segons Cantenys, Bayot va assegurar que durant l'any 2016 es podria afrontar el projecte constructiu del nou institut, una necessitat que a mesura que passen els mesos es fa més imprescindible. Ara, segons va explicar Cantenys, estudiaran les mesures que s'han de prendre.

El moviment en suport de la construcció de l'institut a Vilafant ha anat prenent volada, en augmentar les necessitats de l'escola, que han anat creixent en els darrers anys a causa de la implementació del cicle formatiu i el batxillerat. La plataforma Prou Barracons ha superat ja les 1.200 signatures i l'Ajuntament li està donant suport.

El centre d'ensenyament secundari de Vilafant fa nou anys que funciona en barracons. L'increment del nombre d'alumnes i professors fa que la situació sigui, segons el seu parer, insostenible. Reclamen a través de la recollida de signatures que en el pròxim pressupost de la Generalitat s'hi inclogui una partida per fer l'institut.

L'alcaldessa, Consol Cantenys, va explicar en el ple del mes de març passat que havien estat comprensius durant l'anterior mandat amb la Generalitat “a causa de la situació econòmica” i, per això, es va tirar endavant amb el compromís de fer batxillerat i cicle formatiu. “Ara, però, el problema d'espai s'ha agreujat i cal trobar una solució.”

L'alcaldessa socialista va assegurar en aquell moment que ara ja es necessita posar sobre la taula un calendari d'actuacions perquè “si no tenim cap calendari amb imminència es faran les accions que facin falta. Si s'han de fer manifestacions ens hi posarem tots. No hi haurà cap problema”. Regidors com el del PP, José Parra, per la seva banda, van expressar també la convicció que la necessitat d'ampliació era urgent. Van fer-ho també els portaveus de CiU i d'ERC, Montse Ricart i Sergi Palomeras.

LA FRASE

El problema d'espai s'ha agreujat i cal trobar una solució
Consol Cantenys
ALCALDESSA DE VILAFANT

LA XIFRA

9
anys
és el temps que fa que estan instal·lats els barracons de l'actual institut de secundària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró