Educació

universitats

selectivitat

La URV estudia com evitar que es copiï a la selectivitat

La comunitat educativa es mostra preocupada per l'aparició de nous aparells electrònics per copiar exàmens

Més de 2.900 alumnes faran les PAU a la demarcació, un 3% més que el 2015

Textos de Gabriel García Márquez i de Soledad Puértolas van obrir ahir les proves d'accés a la Universitat (PAU) amb un total de 2.942 estudiants de la demarcació de Tarragona. Les proves es realitzen els dies 14, 15 i 16 de juny en vuit tribunals a Tarragona (Campus Catalunya i Campus Sescelades), quatre a Reus (Facultat d'Economia i Empresa, IES Baix Camp i IES Gabriel Ferrater), i quatre a Tortosa (campus Terres de l'Ebre, IES Joaquim Bau i IES de l'Ebre).

La primera jornada es va desenvolupar sense incidències, amb alumnes nerviosos, “però sobretot, molt despistats, en relació amb l'aula que els corresponia”, tal com va explicar, Antonio M. García, coordinador de les PAU a la demarcació de Tarragona. Però una preocupació planejava entre la comunitat universitària, l'aparició de nous aparells electrònics per copiar durant les proves. El professor va citar alguns exemples com “els rellotges, ulleres amb auriculars a la patilla, orelleres i bolígrafs espies, entre d'altres”.

Així mateix, també va destacar l'existència de pàgines web on s'aconsegueix aquest material, com ara epinganillo.com. García va assenyalar que s'estan plantejant prendre mesures com els inhibidors de freqüència, tot i que “encara no està massa clar perquè s'ha de tenir en compte tota la qüestió legal”. També va afirmar que a Barcelona “s'ha fet una prova amb un aparell que pot detectar Wi-Fi i Bluetooth dins de les aules” i va avançar que la mesura podria fer-se a Tarragona durant el tercer dia de les proves. El coordinador va recordar que si es detecta algun alumne copiant, “l'examen quedarà suspès i pot ser que se li suspengui tota la selectivitat”.

LA XIFRA

2.942
alumnes
de batxillerat i cicles formatius de la demarcació s'han presentat per accedir als estudis universitaris.

Incertesa davant la nova llei d'educació

Tot i que aquest havia de ser l'últim any de selectivitat, sembla ser que aquesta s'allargarà, almenys, fins al 2017. El coordinador de les PAU a Tarragona, Antonio M. García, afirma que la Generalitat “vol continuar exactament igual el 2017, tot i que al 2018 no se sap”. En qualsevol cas, si el nou govern espanyol que surti del 26-J obliga a fer la revàlida que dicta la LOMQE, “intentaríem apropar-nos com més millor al model actual”. La selectivitat de setembre ja està convocada per als dies 6, 7 i 8.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El TSJC obliga Cerdanyola a tramitar la segregació de Bellaterra

Cerdanyola del Vallès
gastronomia

Obre la gelateria d’Albert Adrià a la Rambla

Barcelona

Un estudi demanat per l’Ajuntament revela un nivell alt de plom

BONMATÍ

Condemnen l’ICS a pagar 200.000 euros per una negligència mèdica mortal

Barcelona

Inicien aquest mes les obres d’un nou pont a la C-38 entre Sant Pau i Camprodon

SANT PAU DE SEGÚRIES
europa

Alemanya suspèn projectes climàtics per un possible frau a la Xina

barcelona
salut

Jubilació per a Carmen Cabezas, una de les gestores de la pandèmia i la vacunació

barcelona

Tractament al Segre per combatre la plaga de mosca negra

Lleida

Cinc pirotècnies al 52è concurs internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava

BLANES