Educació

Rectors i estudiants s'alien contra els preus universitaris

Exigeixen al govern que “obeeixi” el Parlament i rebaixi un 30% el cost de les taxes per al curs que ve

Advoquen per la gratuïtat total de graus i màsters en un termini màxim de deu anys

Estudiants i rectors han bastit una poc freqüent aliança per rebel·lar-se contra el manteniment dels preus de les taxes universitàries, que es van encarir fins a un 66% ara fa quatre anys, i l'escassedat de beques. El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes (Ceucat), sis dels set rectors de les universitats públiques i sindicats van exigir ahir la progressiva reducció del preu de les taxes universitàries fins a arribar a la gratuïtat total en el termini de deu anys.

El president del Ceucat, Lluís Forcadell, va reclamar que Junts pel Sí “obeeixi” la moció aprovada pel Parlament i impulsada per la CUP, que instava el govern a rebaixar un 30% el preu dels graus i els màsters el curs que ve, i retiri l'actual decret de preus i beques. Forcadell va estar acompanyat del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Enric Fossas; la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix, i el de la Universitat de Girona, Sergi Bonet. El rector de la Universitat de Barcelona, el de la Universitat de Lleida i el de la Universitat Rovira i Virgili també van donar suport a les demandes, mentre que el de la Universitat Pompeu Fabra no s'ha pronunciat encara.

Canvi forçat de la prova de grec a la selectivitat

L'examen de grec de la selectivitat s'ha hagut de canviar a última hora perquè s'havia lliurat per error a alguns professors a Girona abans que comencés la prova. L'error ha estat detectat de seguida i, d'acord amb el protocol de les proves, l'examen s'ha anul·lat i s'ha substituït per un altre de recanvi i la prova ha començat 30 minuts tard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia