Educació

societat

Les escoles rurals acolliran els nens de 0 a 3 anys el curs que ve

Les escoles rurals oferiran, a partir del curs vinent, el primer cicle d'educació infantil per evitar que les famílies amb fills d'entre zero i tres anys hagin de dur els nens a escoles bressol d'altres municipis, segons va publicar ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Amb aquesta mesura, el govern estén una prova pilot que es va dur a terme el curs passat en quatre zones escolars rurals (ZER) de Lleida i de les Terres de l'Ebre, així com a l'escola Sant Bonifaci de Vinaixa (Garrigues). El curs 2016/17 s'hi sumaran les escoles d'una cinquantena de pobles més. El Departament d'Ensenyament va explicar que el mestre de segon cicle d'educació infantil d'aquestes escoles serà també tutor dels nens del primer cicle. Els nens de zero a tres anys disposaran d'un professional especialista en educació infantil tant si hi ha prou infants per fer un grup propi d'aquesta edat com si s'han d'integrar en el grup de tres a sis anys.

Les escoles rurals són centres situats en pobles petits en què a la mateixa aula conviuen nens de diferents edats. El curs passat hi va haver 278 col·legis que van escolaritzar un total de 15.601 alumnes. En aquests centres hi van treballar 1.441 mestres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia