El gabinet psicopedagògic de Xàbia amplia les àrees d'atenció

Fins fa uns pocs mesos, aquest departament dedicava molt del seu temps a atendre els centres escolars del municipi, però després d'assegurar-se que l'assistència psicopedagògica podia estar igualment coberta pels SPE de la conselleria, la Regidoria d'Educació ha impulsat un canvi per ampliar el servei a tota la població. Així doncs, a partir d'ara, el gabinet podrà destinar tots els seus esforços a atendre altres importants demandes i necessitats socials que es detecten en el municipi. A més, com ha indicat la regidora d'Educació, Filo Giner, en «temps de crisi es fa encara més important que els ciutadans sàpien que tenen a la seua disposició recursos gratuïts per a afrontar els problemes tant psicològics com els conflictes familiars, personals o socials».

I és que el gabinet psicopedagògic és un servei de prevenció, assessorament, orientació i atenció, de caràcter públic i gratuït, dirigit a tota la població. Les dues psicòlogues municipals, Carmina Izquierdo i Marina Pardo, així com la pedagoga Reme Berenguer s'encarreguen de les diferents àrees d'intervenció tant en l'àmbit individual com grupal i sociocomunitari, donant prioritat sempre a la tasca de prevenció. Des de teràpies per a adults que patisquen crisis personals, problemes afectius, dificultats de comunicació o processos de dol a atenció especialitzada per a adolescents i menors quant a problemes d'afectivitat, d'autoestima, relacions personals o trastorns de conducta.

L'equip del gabinet, a més del suport als centres escolars, ja que no se'n desvincula per complet, reforça l'atenció psicopedagògica en les escoles infantils, en el col·legi concertat Maria Immaculada i en l'escola d'adults amb el grup de salut mental. Així mateix, col·labora estretament amb altres departaments municipals com Serveis Socials, Joventut, Educació i Cultura, i altres institucions com Creu Roja, Protecció Civil i la Policia Local. En coordinació amb Joventut i dins de les funcions del programa Joves en positiu, a través de la web de Monjove presta un servei d'assessorament en línia i anònim en matèria d'autoestima, sexualitat, problemes alimentaris o drogues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.