Societat

El poble de Bordils dedica un parc a Muriel Casals

El bateig d’aquest espai va tenir lloc dissabte passat al migdia

S’hi ha col·locat una escultura de Leo Alejo

“Som aquí per construir un futur més lliure, més just i més digne on tothom hi tingui cabuda. Sapiguem estar a l’alçada del repte que ens hem marcat. No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni.” Aquesta cèlebre frase de Muriel Casals es pot llegir en una placa col·locada en un parc que el poble de Bordils ha dedicat a l’expresidenta d’Òmnium Cultural, que també va ser diputada de Junts pel Sí. Aquest espai, que es va inaugurar dissabte passat, està situat a l’encreuament entre el carrer Montserrat i el del pavelló. L’acte va ser presidit per Blanca de Llobet, membre de la junta nacional d’Òmnium; per l’artista Leo Alejo, que ha creat una escultura que es pot contemplar al parc; per Imma Pi, en nom de l’ANC de Bordils, així com per l’alcalde en funcions, Albert Serrats, que per decisió personal no es va tornar a presentar a la reelecció. Serrats, en aquest sentit, va manifestar que el bateig del parc Muriel Casals va ser el seu darrer acte públic com a alcalde de Bordils. “Han estat 28 anys d’experiència enriquidora, dedicada a la política municipal”, va subratllar. En aquest temps, s’ha presentat set vegades a les eleccions municipals i en totes ha guanyat (cinc cops per majoria absoluta i dos per majoria simple).

Serrats va explicar que l’Ajuntament de Bordils va considerar “una molt bona iniciativa el fet de dedicar un espai públic físic a una personalitat tan important com Muriel Casals” i, alhora, va posar en relleu que aquest fet contribuirà a mantenir viu el seu record en la memòria col·lectiva del poble. “Muriel Casals era una dona valenta, senzilla i una patriota de ferro forjat. Va dedicar la seva vida a promoure i a fomentar la cultura, i a lluitar per la dignitat, la llibertat i la plena sobirania de la nació catalana.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Concentració veïnal contra el volum de taxis, busos i VTC turístics cap al Park Güell

Barcelona

Un estudi constata que l’activitat física guiada a la natura millora l’estat d’ànim

GIRONA
societat

Creixen un 28% les agressions contra el col·lectiu LGTBI en un any

barcelona

El projecte de regeneració del nucli antic situa l’espai d’atenció a la seu del COAC

OLOT
salut

El nou cribratge detecta el primer nadó amb hiperplàsia suprarenal

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Barcelona activa la fase d’alerta per nits tòrrides

Barcelona

Lloret de Mar prohibeix fumar a totes les seves platges

LLORET DE MAR
salut

L’Hospital del Mar mou l’úter a una pacient per preservar-li la fertilitat

Barcelona

Compte enrere pel Concurs de Focs d’Artifici que arrenca dimarts

BLANES