Societat

Les darreres novetats en la recerca sobre síndrome de Down, a CosmoCaixa

Hi conflueixen més de 300 investigadors per debatre noves vies de tractament

Més de 300 investigadors de 34 països s’han trobat els darrers dies a CosmoCaixa per presentar els últims descobriments pioners i els avenços terapèutics en síndrome de Down. Els reptes en aquest camp són molt amplis i inclouen des de la prevenció i el desenvolupament de noves tècniques diagnòstiques fins a la investigació de teràpies o tractaments pal·liatius que incrementin la qualitat de vida i la integració social de les persones amb síndrome de Down.

La trobada ha comptat amb referents com ara el professor Wieland Huttner, director de l’Institut Max Planck de Biologia Cel·lular i Genètica, i la doctora Li-Huei Tsai, del Massachusetts Institute of Technology (MIT). La investigadora d’origen xinès va presentar un treball en què demostra que la utilització d’un llum led intermitent per fer una estimulació visual concreta permet modificar la sincronització entre neurones de les diferents regions cerebrals. “Això implica un benefici cognitiu i, tot i que s’ha començat a provar en ratolins, obre la porta a noves teràpies prometedores”, explica Mara Dierssen, organitzadora principal del congrés.

“Durant temps es va creure que la síndrome de Down no es podia tractar si no era amb una intervenció molt precoç i amb teràpies poc eficaces, però ara, gràcies als darrers avenços científics, se’ns estan obrint nous horitzons”, apunta la doctora Dierssen, investigadora del Centre de Regulació Genòmica i presidenta de la Trisomy 21 Research Society.

El congrés va incloure una jornada on s’implicaven col·lectius com ara la Fundació Catalana Síndrome de Down en la qual els científics van explicar de manera amena a les famílies els descobriments presentats en el congrés.

Gràcies al suport de La Caixa, el congrés ha pogut impulsar també un programa pioner per atreure investigadors de tot el món i fer estades curtes en laboratoris locals que investiguen la síndrome de Down.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Tarragona incorporarà quatre nous busos elèctrics per millorar la flota urbana

Tarragona

El cicle ‘Notes al Parc’ tanca la 8a edició amb prop de 3.300 espectadors

gIRONA
SOCIETAT

Montblanc i la Patum, finalistes dels Premis Història National Geographic

Montblanc
societat

L’Acústica comptarà amb un dispositiu de seguretat i neteja format per 190 efectius

figueres
SUCCESSOS

Rubí reafirma la condemna contra el doble crim masclista al Vallès Occidental

Rubí
SOCIETAT

La Generalitat confirma la sanció de 10.000 euros a Sílvia Orriols per un discurs xenòfob

Barcelona

Prohibeixen aparcar a l’entorn d’una gran superfície de Montigalà per evitar el transport il·legal

Badalona

La Policia Local denuncia una vintena de conductors per infraccions al volant

CASTELLÓ D’EMPÚRIES
Portugal

Un sisme de magnitud 5,3 amb epicentre al mar sacseja la zona de Lisboa

Barcelona