Esponellà vol mantenir la llar d’infants dins de l’escola
El curs vinent és l’últim del pla pilot que ho permet
L’Ajuntament veu inviable reobrir l’escola bressol
L’any vinent, s’acaba el pla pilot del Departament d’Ensenyament d’inclusió, a les escoles de primària de pobles petits, d’aules per a infants d’un a tres anys per així donar el servei que es dona normalment en una llar d’infants. Un dels municipis que s’hi va acollir el 2016, quan es va posar en marxa la prova a la demarcació de Girona (un curs abans ja s’havia fet en altres zones del país), és Esponellà, que no podia mantenir oberta la llar d’infants municipal, Els Solets, per manca de matrícules.
Atesa de la incertesa d’una possible pròrroga del pla, i que se segueix sense tenir prou mainada per tenir de nou l’escola bressol, a l’Ajuntament d’Esponellà manifesten la seva voluntat de mantenir el sistema de donar el servei a l’escola Carles de Fortuny. “Està anant molt bé. És una bona solució per a casos com el nostre, perquè, ara mateix, és inviable reobrir la llar d’infants”, afirma l’alcalde, David Juan.
En aquests espais de P1 i P2 dins de les escoles hi pot haver un màxim de deu criatures. A Esponellà, aquest límit establert pel Departament és suficient, atès que el passat curs n’hi havia vuit i de cara al setembre hi ha set inscripcions. El pla pilot està servint perquè les famílies dels pobles sense llar d’infants no hagin de desplaçar-se a municipis veïns més grans, com passaria a Esponellà. A la demarcació de Girona, hi ha una desena de municipis on s’ha estat implantant aquest sistema els darrers cursos.