Urbanisme

Treballs previs a l’antic Teatre Odèon de Girona per fer-hi un restaurant

Alliberen tot l’espai interior traient les grans planxes que separaven en dos el local

Els treballs han fet aparèixer elements que fins ara estaven amagats

L’antic Teatre Odèon ja està alliberat de les grans planxes metàl·liques que el dividien en dos. Els operaris van acabar ahir els treballs d’enretirada de la vintena de làmines de grans dimensions –algunes de sis metres de llarg– que cobrien l’emblemàtic edifici i que en breu la cadena König convertirà en un cafè restaurant. Es tracta d’uns treballs previs a l’inici de les obres, que començaran més endavant. La intenció dels seus responsables és mantenir tant com sigui possible l’estat original de les instal·lacions. És previst que, per exemple, es refacin les llotges que antigament hi havia, que es conservin les pintures i l’estructura original sense desvirtuar l’espai. De fet, els treballs previs que s’hi estan fent estan fent sortir a la llum elements que fins ara eren desconeguts. Ara, a més, es veu amb tot el seu conjunt la gran volta on hi havia l’escenari.

Les planxes s’han hagut de treure manualment, ja que fer servir un aparell com ara una serra radial podia ser perillós, ja que gran part de l’edifici està construït de fusta. De fet, fa anys ja es va cremar part del sostre de fusta i guix per un incendi. Aquestes làmines, que es van instal·lar l’any 1992, van servir en el seu moment per separar dues activitats conjuntes que es feien en el mateix espai. I és que l’antic Teatre Odèon l’havien ocupat Cromats Ensesa i la recentment tancada fusteria Lladó.

Elements per treure

Al local, de nou metres d’altura, encara queden per ara per desmuntar unes bigues primes que reforcen l’estructura de l’edifici. En el moment que el local va deixar de ser teatre, els propietaris van tirar a terra les dues fileres de llotja que hi havia. Aquestes llotges feien com una mena de cinturó entre columnes. És per això que van haver de reforçar aquestes columnes amb aquests bigues perquè l’edifici no es debilités i acabés caient. Quan reconstrueixin les llotges, desmuntaran les bigues.

LA DATA

1992
és l’any
en què es van instal·lar les planxes per separar els treballs de Cromats Ensesa i de la fusteria Lladó.

Previst per a la primavera del 2021

El grup König ha decidit transformar l’antic Teatre Odèon, a la pujada de Sant Domènec de Girona. No serà un König tradicional. Serà un cafè restaurant amb, previsiblement, una capacitat per a unes 400 persones i que es preveu que es podrà obrir entre els mesos de març i abril del 2021. Tindrà un horari des del matí fins a les dotze de la nit i s’hi serviran dinars i sopars. En aquests moments, el grup ja està tramitant el registre de la marca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia