l'ampolla

Reparteixen 2.500 quilos d'ostres en la 20a edició de la Diada de l'Ostra

2.500 quilos d'ostres amb llimona, cava i ganes de passar una bona estona. Són els principals ingredients de la 20a edició de la Diada de l'Ostra de l'Ampolla, que ahir va aplegar unes tres mil persones a la llotja del port pesquer. Aquesta diada ja s'ha convertit en tot un referent en el món turístic i gastronòmic de les Terres de l'Ebre, i any darrere any no només compta amb la participació dels veïns del municipi, sinó que també atreu visitants d'arreu de Catalunya. Com va assegurar el regidor de Turisme, Francesc Arasa, «és una festa molt coneguda, i ha vingut la gent de sempre».

La diada es va iniciar als volts de les 12 del migdia, amb una mostra dels restauradors de l'Ampolla de com cuinar l'ostra del Delta. Els visitants van poder observar diversos plats elaborats amb ostres i cuinats amb estils innovadors, com la broqueta d'ostres del delta en salsa de cava, el carpaccio d'ostra amb vinagreta de cítrics, l'ostra en gelatina d'aigua de mar i vinagreta de fruits vermells, o les ostres del Delta amb coco picant i salsa de tinta i llima. Però quan més és va animar la festa va ser a partir de dos quarts d'una, quan es van començar a repartir les degustacions i fins i tot es van formar petites cues per aconseguir un tiquet i un barret de record. Acompanyades amb cava i amb un bon raig de llimona, els assistents van poder gaudir d'aquest producte de qualitat per cinc euros, i a més l'acte estar animat per Joan Lasia i la seua banda. Durant la diada, també es va fer un sorteig força curiós. Un dels assistents es va endur el seu pes en ostres, és a dir, 87 quilos.

I per a aquells que no n'hagin tingut prou amb la diada i encara en vulguin més, fins al 23 de maig poden gaudir de les jornades gastronòmiques. Els onze restaurants de l'Ampolla que hi participen ofereixen menús a 30 euros on l'ingredient principal són les ostres del Delta, a més d'altres productes típics de les Terres de l'Ebre com l'arròs o el vi de la Terra Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.