La Fundació Els Joncs ha atès 69 discapacitats intel·lectuals aquest any
L’entitat ha consolidat el programa de fisioteràpia amb la col·laboració d’Hinojosa
Vol centrar els esforços a lluitar contra l’envelliment prematur
La Fundació Els Joncs, entitat sense ànim de lucre que atén persones amb discapacitat intel·lectual, ha atès aquest any un total de 49 persones adultes, que formen part del centre ocupacional, i 20 joves amb contracte laboral que han format part del centre especial de treball. Els Joncs té un equip de quinze educadors professionals. “A la fundació, fem diferents activitats relacionades amb la inserció en el món laboral i l’aprenentatge de recursos per desenvolupar-se com a adult en la vida quotidiana i poder resoldre els diferents problemes que sorgeixen”, explica el director, Carles Saló. “Combinem feines reals no productives amb classes de cuina, informàtica, hort o habilitats socials, per garantir una millora en l’autonomia personal”, hi afegeix.
L’entitat reforça any rere any l’oferta d’activitats per als seus usuaris. Aquest any ha incorporat les sortides de marxa nòrdica per tal de fomentar l’esport i combatre els hàbits excessivament sedentaris del col·lectiu, provocats pel deteriorament físic que experimenten les persones amb discapacitat intel·lectual. L’entitat destaca també la creació de l’equip de futbol sala, integrat per catorze usuaris del centre i que participa en una lliga per a discapacitats organitzada pels consells esportius del Gironès i el Pla de l’Estany.
Els Joncs, que va ser creat l’any 1991 per familiars i professionals del centre d’educació especial Mare de Déu del Carme, treballa per la inserció educativa, social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual al llarg de tota la seva vida.
LES XIFRES
Tretze persones es beneficien de la fisioteràpia
Aquest any s’ha consolidat el servei de fisioteràpia, del qual es beneficien tretze persones d’entre 24 i 44 anys. Aquest servei té la col·laboració de la paperera Hinojosa. “Amb aquesta activitat especialitzada lluitem contra l’envelliment prematur a partir del treball individualitzat. L’objectiu és reforçar les parts del cos més dèbils de cada persona i, al mateix temps, ensenyar accions preventives”, explica Saló.