Gaudir d’un autèntic dinar de matança a la Cellera
És un dels actes més esperats de la Fira i Festa de la Matança del Porc de diumenge
La fira també potencia l’esmorzar de pagès, els tastets i la demostració de productes elaborats amb porc
La Cellera de Ter ultima els preparatius per celebrar, diumenge, la 47a edició de la Fira i Festa de la Matança del Porc, una de les celebracions més multitudinàries de la vila que rep visites d’arreu del territori català. El tret diferencial: “poder gaudir d’un autèntic dinar de matança, l’àpat més genuí del món rural, amb mongetes vermelles tradicionals de l’entorn, xinxarrells (com es diuen a la Cellera els greixons), amanida i carn a la brasa (entre altres amb fetge amb mantellina, plat típic cellerenc) i una taronja per postres”, destaquen fonts de l’organització, el Centre Cultural Parroquial de La Cellera, que també subratllen que l’àpat se serveix, “ningú s’ha d’aixecar”. Amb tot això esperen l’assistència habitual, d’entre vuit-centes i mil persones (en cas de pluja es fa al pavelló). La mostra, però, comença ja de bon matí amb un bon esmorzar de pagès, una activitat que en aquesta edició s’ha potenciat juntament amb les demostracions d’elaboració de productes fets amb porc i els tastets. Així, fins al migdia, es podrà disfrutar de cinc tapes diferents, com ara una de carn de perol, de careta, pilotilles, greixons o embotits. La celebració es complementa amb fira d’artesania, mercat de brocanters i activitats com ara l’actuació dels gegants i grallers i sardanes. Un dia perfecte per marxar amb la panxa plena però també per descobrir els indrets més atractius del poble del pla i la muntanya i també els de la riba del Ter (més informació a www.centrecultural.cat).