Societat

Portes obertes a Cal Monjo d’en Bas

L’Ajuntament estudia que la casa que li va llegar el filòleg Antoni Maria Badia i Margarit sigui visitable tot l’any

L’Ajuntament de la Vall d’en Bas estudia obrir al públic de forma permanent el primer pis de Cal Monjo, la casa familiar d’Antoni Maria Badia i Margarit a la plaça medieval de Sant Privat d’en Bas. La família del filòleg va donar la finca a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas en benefici de la cultura i l’economia locals. De moment, ha organitzat una jornada de portes obertes d’aquesta part de l’immoble, coincidint amb l’obertura al públic del servei de treball compartit que hi ha a la segona planta. Tothom qui ho vulgui, doncs, podrà visitar les dues plantes i hi haurà explicacions sobre el seu funcionament.

L’alcalde, Lluís Amat, ha explicat que, de moment, estan treballant en una escultura que faci memòria de l’eminent filòleg i que s’instal·larà a la zona del jardí. A més, ha indicat que estan programant una sèrie d’actes per commemorar el centenari del seu naixement. Badia i Margarit és una de les figures més rellevants en el camp de la història de la llengua i de la gramàtica. Doctor honoris causa per nombroses universitats europees i membre de prestigioses associacions internacionals del seu àmbit, va ser també membre de l’Institut d’Estudis Catalunya i de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres i va rebre nombrosos guardons i premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia