Societat

L’epidemiòleg Antoni Trilla: “La setmana que ve hauríem de començar a veure els resultats de les mesures decretades”

El cap de medicina preventiva de l’Hospital Clínic aposta per aplicar de manera “més estricta” algunes mesures

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assegurat que aquesta setmana encara “serà dura pel que fa al número de casos de coronavirus però la setmana que ve hauríem de començar a veure els resultats de les mesures decretades”.

Segons ha detallat en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, “el temps de contagi habitual és d’entre cinc i set dies; per tant, encara arrosseguem els contagis de la setmana passada”. “A partir d’aquí veurem l’efectivitat de les mesures adoptades”, ha afegit .

Respecte al tancament de fronteres, ha indicat que és d’aquelles mesures que “mai saps com funcionarà” però ha insistit que el més important és evitar el contagi comunitari. En tot cas, ha considerat que el país “no es pot quarentenar en absolut” però sí que creu que es poden fer ajustos.

A més, ha sortit en defensa del cap d’Alertes Sanitàries de l’Estat, Fernando Simon, i ha fet una crida a “treballar tots plegats” contra el coronavirus. En aquest sentit, Trilla ha volgut recordar que el doctor Simón “és un tècnic que analitza dades i fa recomanacions però no oblidem que qui pren les decisions són els responsables polítics”.

Així doncs, no ha compartit la valoració que aquest dilluns va fer el metge i investigador Oriol Mitjà, que va demanar la dimissió el comitè d’emergència espanyol. Trilla ha reconegut que hi ha mesures que “s’haurien de fer de forma més estricta” i coses “que es poden ajustar”.

Malgrat això, ha defensat la feina feta per Simon i ha afegit que quan acabi la crisi serà el moment de fer “autocrítica”. Ha reclamat també “unitat d’acció” als polítics. “Quan això acabi hem d’analitzar què ha passat i aprendre dels errors perquè no torni a passar”, ha conclòs.

Pel que fa als tests per confirmar el coronavirus, Trilla ha reconegut que l’OMS fa la recomanació de màxims de que es faci a quanta més gent es pugui però ara per ara això no és possible a Catalunya. “No hi ha prou quids de Covid-19 ni personal de seguiment per fer la prova a tothom com demana l’OMS”, ha afirmat.

Trilla ha concretat que es prioritza la prova per a casos greus, en pacients a l’hospital o per a personal sanitari i ha confiat poder tornar a la fase en que es pot ampliar la prova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Investigadors de la UPC creen un sistema per reduir el combustible del vaixell d’Open Arms

Vilanova i la Geltrú
SOCIETAT

Una veïna del Raval nega que la manifestació contra Vox fos “violenta”

Barcelona
societat

La Policia Local detecta una cinquantena d’infraccions a comerços

salt
SOCIETAT

Baqueira promou un programa de lloguer d’habitatges per als seus treballadors

Baqueira
societat

Impulsen un projecte per donar accés a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda

palamós
JUDICIAL

Els metges veuen probable que la hipoglucèmia greu de Mainat fos per insulina

Barcelona
JUDICIAL

Llibertat per als dos detinguts acusats de fer violentes desocupacions extrajudicials

Tarragona
serveis

Un bus gratuït connectarà l’aparcament amb el centre pel Concurs de Focs

blanes

L’antiga UNED serà refugi climàtic per a persones sense sostre

girona