Societat

“A casa no feia res i allà faltaven mans”

Sanitaris com l’Àngela Felip, una metgessa prejubilada, s’han incorporat als equips de reforç de l’hospital d’Igualada, un dels focus amb més contagis

Confia que la situació millorarà les setmanes vinents i es posarà fi a aquest “malson”

La situació a l’hospital d’Igualada és terrorífica si es té en compte l’elevada mortalitat de les xifres, que a l’entorn de la conca d’Òdena bat rècords, amb 63 morts per cada 100.000 habitants. L’Àngela Felip és una de les professionals que viu el drama sanitari des de la primera línia després d’afegir-se als equips de reforç per atendre l’allau de casos i donar un cop de mà als professionals que també s’han hagut de confinar contagiats pel coronavirus. “A casa no feia res i allà faltaven mans”, explica aquesta doctora en medicina interna a l’Hospital de Mataró que només fa dos mesos que s’ha prejubilat i que esperava posar el punt final a l’etapa laboral al juny. No s’ho va pensar dues vegades quan el Col·legi de Metges va fer una crida als sanitaris que poguessin col·laborar amb l’hospital desbordat amb el principal focus d’infeccions a Catalunya. “Altres metges jubilats no poden exercir perquè seria molt arriscat el contagi, però estan fent d’altres tasques”, explica la doctora, conscient que el seu és un cas excepcional perquè fa molt poc que s’ha retirat.

Des de fa una setmana forma part dels torns que s’han organitzat per treballar dotze hores diàries. Hi va tres cops per setmana com d’altres companys que s’hi ha trobat: de l’atenció primària, cardiòlegs i metges del SEM. “Allà tothom compta”, assegura, esgotada pel volum de feina cada cop que posa els peus a la planta hospitalària on atenen els pacients que han donat positiu i tenen Covid-19. “Seguim l’evolució de molts pacients amb malalties cròniques que si es compliquen s’han de derivar a l’UCI”, explica la metgessa, que no amaga la tristor de veure com molta gent gran són les “grans víctimes” i acaben morint sols sense que els familiars puguin acomiadar-se’n. Fins ara assegura que ha pogut atendre en condicions els pacients amb el material de protecció, guants i mascaretes, però reaprofitant les ulleres, que es netegen, pendents que les comandes acabin d’arribar.

Per anar i tornar d’Igualada –viu al Masnou– no té cap problema mostrant el carnet de l’hospital que li permet de moure’s per anar a treballar. No saps fins quan caldrà el seu suport ara que ja hi ha professionals que tornen i es reincorporen després de fer la quarantena, un dels motius pels quals es van mobilitzar els equips de suport. “Esperem que d’aquí a algunes setmanes la situació millorarà i posarem fi a aquest malson”, diu mentre mira de recuperar forces confinada a casa a l’espera de tornar-hi l’endemà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANITAT

Detecten a Suècia el primer cas del brot d’mpox fora del continent africà

BARCELONA

Una alga invasora s’expandeix al fons marí del PN de les Illes Medes

TORROELLA DE MONTGRÍ
successos

Rescaten un home que havia caigut en un pou

HORTA DE SANT JOAN

L’arqueopac de les Coves de Serinyà s’estrena amb 650 visitants en un mes

BANYOLES
tradicions

Els carrers de Gràcia ja llueixen però el conflicte per la cultura popular no s’atura

BARCELONA
política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA