Educació

Cosano considera Tarragona la millor seu per a l'INEFC però dóna suport a Cambrils

La proposta local només requeriria una inversió de 100.000 euros contra els 32 milions de Cambrils

El suport públic que l'Ajuntament de Tarragona dóna a la candidatura de Cambrils perquè hi hagi el centre de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya que està previst que s'instauri a les comarques del sud va motivar ahir les crítiques de l'oposició (CiU i PP), que troba il·lògic que s'aposti per un altre municipi tenint en compte que la capital tarragonina també aspira a ser-ne la seu. La polèmica va esclatar abans-d'ahir, quan la portaveu municipal, Begoña Floría (PSC), va concretar que el consistori ha presentat el projecte com un mer «formalisme» perquè l'àrea metropolitana de Tarragona tingui més força principalment davant la proposta d'Amposta, que, a priori, junt amb Cambrils, és la que parteix amb més possibilitats. En relació amb això, el regidor d'Esports, José Cosano, va considerar ahir que el projecte de Tarragona «és infinitament més potent que la resta», si bé també veu de bon ull que la secretaria general de l'Esport es decanti per Cambrils: «Tarragona no ha d'aspirar a tenir tots els equipaments. Si Cambrils hagués sigut l'única opció del territori no hauríem presentat candidatura perquè la distància entre les dues localitats és relativament curta. En saber, però, que hi estan interessades poblacions com Amposta, l'Ametlla de Mar o Vandellòs i l'Hospitalet, vam decidir aspirar-hi per tenir més possibilitats que l'INEFC no surti de l'àrea metropolitana.»

«Tenim tots els equipaments i la formació es faria a la Laboral»

Un cost econòmic molt diferent és el que plantegen les candidatures de Cambrils i de Tarragona. Així, mentre que la primera suposaria una inversió de 32 milions d'euros per construir de nou tots els equipaments necessaris que requereixen els estudis de l'INEFC, ahir el regidor d'Esports de Tarragona, José Cosano, va assegurar que el projecte local tan sols comportaria una despesa de 100.000 euros perquè la ciutat ja disposa de les infraestructures esportives, com ara els pavellons municipals i les instal·lacions del club nàutic: «La formació es faria al complex educatiu de la Laboral, on actualment hi ha un 40% de l'espai que està buit. Els 100.000 euros serien per arreglar les aules i adequar els edificis on s'allotjarien els alumnes de fora.»

«Volem veure el projecte»

El regidor del grup municipal de CiU a Tarragona, Raül Font, va avançar ahir que en el ple de dilluns vinent demanarà a l'equip de govern que «mostri el projecte per acollir la seu de l'INEFC» que l'ajuntament va presentar al consell rector de la secretaria general de l'Esport de la Generalitat fa tres setmanes: «El PSC ha actuat amb total secretisme en aquesta qüestió. Ningú ens ha mostrat què inclou aquesta candidatura. Fins i tot, arribem a dubtar que realment existeixi un projecte, i, en cas que sigui cert, tot indica que no se l'han pres massa seriosament.» Font, així mateix, va qualificar de «gravíssim» el fet que s'estiguin plantejant uns estudis «sense preveure la participació de la URV».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia