L’Ampa d’Albons critica que els retallin una professora
La ràtio d’alumnes cau de 69 a 62 el curs vinent, també, de 62 a 52 a Bellcaire, i Educació resta una docent a cada escola
Famílies i municipis defensen que caldran suplents
L’associació de mares i pares d’alumnes (AMPA) de l’escola pública La Branca, d’Albons, s’ha pronunciat en contra que Educació hagi previst suprimir la plaça d’una professora del centre. Es tracta d’una docent amb plaça fixa, i el regidor d’Educació del poble, Quim Siles, defensava, ahir, que “és una de les professionals amb més antiguitat, i un dels pilars del centre”. Malgrat això, va ser la darrera a consolidar la plaça i la caiguda d’alumnat preinscrit l’any vinent, de 69 a 62 alumnes, ha empès el Departament a reduir-hi una mitja dedicació, per complir amb les ràtios.
És la mateixa situació que pot afectar el poble veí de Bellcaire, on baixen de 62 a 52 preinscrits i també perdrien una plaça, tot i que hi ha diversos infants amb necessitats educatives especials (NEE). Els dos municipis, amb Ullà, integren una zona educativa rural (ZER) en què els recursos s’administren de manera conjunta. Els alcaldes volen reunir-se amb el director territorial d’Educació, Martí Fonalleras, per demanar que es congeli la decisió.
L’alcalde d’Albons, Joan Hostench, argumenta que, tot i el compliment estricte de ràtios, moltes informacions apunten que caldrà desdoblar grups i contractar personal extra com a conseqüència de la Covid-19. I Siles i l’AMPA defensen que seria millor mantenir en el lloc la mestra, que viu al poble, abans que recórrer a suplents. L’AMPA també argumenta que es tracta d’una escola rural, que finalment disposa de línia educativa i claustre cohesionats i alerta també que amb la matrícula oberta pot créixer el nombre d’alumnes.
LA XIFRA
Cas diferent però semblant al de Sant Feliu
A Sant Feliu, els darrers dies, també hi ha hagut queixes a l’escola L’Estació i al consistori per la supressió d’una línia de P3. El director territorial defensa que els vuit grups assignats d’inici asseguren una ràtio de 20 alumnes per aula i que mantenir-ne nou, tot i la baixa natalitat, implicaria una mitjana de 17,88, insòlita a la demarcació. Però hi pesen els dubtes sobre la Covid-19 i la possibilitat que calgui acabar fent tercers grups entre dos, amb més personal i espais alternatius.