Societat

Bellreguard aprova els nous noms dels carrers de la vila

L'equip de Govern de l'Ajuntament de Bellreguard, presidit per l'alcalde, Pere Cremades, ha presentat davant del plenari del mes de juny una proposta, aprovada per unanimitat dels membres del consistori, sobre la denominació dels carrers del poble i de la platja, que fins aleshores no tenien un nom assignat.

Per una banda es contempla fer un homenatge als primers repobladors de Bellreguard, coincidint amb el V Centenari del Naixement de Sant Francesc de Borja i en vigílies del 400 aniversari de la Carta Pobla de Bellreguard. El consistori municipal ha proposat per a aquest homenatge citar el carrer de Joan Roca, dels Repobladors, dels Borja o el parc dels Moriscs, entre d'altres.

També hi ha referència a personatges històrics i fets. Trobem, per exemple, el parc de les Llibertats o el carrer de Clara Campoamor, en homenatge a aquesta defensora del vot femení que va aconseguir la igualtat dels drets electorals de l'home i de la dona durant la II República espanyola.

A més, una de les denominacions recorda a aquells habitants que van emigrar del Provencio cap a la nostra localitat. És per això que una plaça de Bellreguard durà el nom d'aquesta població de la província de Conca.

Per altra banda, els noms dels nous carrers del municipi també conviden a fer un recorregut pels cultius tradicional d'aquesta zona. És el cas del carrer de la Pansa, de la Seda, de la Canyamel, de les Oliveres, del Trapig, la ronda de la Sèquia Mare, el parc dels Llauradors...

Per concloure, el govern municipal ha aprovat una moció en reconeixement al poeta Miguel Hernández al passat plenari i és per aquesta raó, que el consistori ha decidit donar el nom del poeta a un carrer del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.