Deu països posen traves a fer turisme a Catalunya
Les reserves anul·lades han estat un 60%, segons la patronal Pimec
Deu països europeus aconsellen o posen restriccions per viatjar i fer turisme a Catalunya pels rebrots de Covid-19: el Regne Unit, França, Alemanya, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, els Països Baixos, Lituània, Estònia i Letònia. Cal dir que aquests països estan molt pendents del què diu el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, que considera que Catalunya, Aragó i Navarra són “zona vermella” en registrar més de 120 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies
Dinamarca va ser l’últim país a unir-se, ahir mateix, a la llista i, tot i que no desaconsella viatjar a Catalunya, el seu ministeri d’Exteriors sí va recomanar als viatgers del seu país que tornin de Catalunya, i també d’Aragó i Navarra, que es facin un test a la tornada.
Sí que desaconsellen el viatge a Catalunya França i Alemanya. El país veí va ser el primer a demanar al seus conciutadans que no creuessin la frontera si no eren viatges essencials i Alemanya, en les últimes hores, a més de desaconsellar el viatge, ha dit que obligarà qui arribi d’aquesta zona a passar tests obligatoris.
El Regne Unit, a més de recomanar que no es viatgi a cap lloc de l’Estat, imposa a tothom que arribi de qualsevol punt de l’Estat una quarantena de 10 dies. El mateix que fan Finlàndia, Irlanda i Noruega.
Irlanda imposa un aïllament més llarg, de 14 dies, als viatgers provinents de l’Estat, igual que Lituània, Estònia i Letònia, que, a més, desaconsella viatjar a l’Estat espanyol. Els Països Baixos, per la seva banda, puntualitzen més i el que desaconsellen directament és anar a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Bèlgica prohibeix els viatges a Lleida i Osca i recomana “augmentar la vigilància” en viatjar a Catalunya i altres territoris de l’Estat.
Pimec ha quantificat en un 60% el percentatge de reserves del sector turístic anul·lades a Catalunya pel coronavirus. Segons una enquesta feta per la patronal, a les comarques de Barcelona l’índex d’anul·lacions ha estat d’un 48%; a la de Girona, d’un 58% i a la de Tarragona, d’un 62%. Les previsions assenyalen que l’activitat es reduirà a un 32% a l’agost, després que al juliol hagi estat d’un 46%.