Societat
Un parc infantil amb realitat augmentada
L’Ajuntament de Lloret ha dissenyat una zona d’esbarjo amb jocs virtuals
L’Estat tramita 23 propostes tecnològiques municipals en el Red.es
L’Ajuntament de Lloret ha estrenat a principis de mes un parc infantil de realitat augmentada. Una aplicació de mòbil permet jugar a la renovada plaça Pere Torrent amb uns panots que inclouen jocs virtuals. El regidor de Noves Tecnologies, Albert Robert (Junts), explica que “per jugar no necessites el mòbil, però és un complement més”.
L’empresa Breinco, amb seu a Dosrius (Maresme) ha elaborat la zona d’esbarjo lloretenca. Ja era proveïdor de l’Ajuntament en material de la via pública, i l’Ajuntament hi ha confiat per a la nova zona recreativa. Una proposta conjunta d’aquesta empresa i d’Urban Enjoy va convèncer el consistori, que hi ha invertit uns 33.000 euros.
Robert explica que els panots muntats a la plaça van acompanyats d’una petita aplicació mòbil amb codi QR: “El que permet és competir en els jocs. No has de tenir mòbil i pots dir al pare la competició que vols fer. Genera unes competicions virtuals i unes classificacions. S’hi poden trobar animals i diferents coses. Es pot crear una realitat augmentada.”
La zona de jocs forma part d’un dels espais ovalats que hi ha ara a la plaça. És a tocar de la biblioteca, la seu dels serveis municipals d’Educació i Igualtat i de la llar d’avis. “Si no funciona, és molt fàcil treure-ho i posar-ho en un altre lloc”, indica el regidor.
Jocs infantils 2.0
Lloret de Mar és el primer municipi català amb un parc amb realitat augmentada. “Vam creure que havíem d’apostar per uns jocs infantils 2.0. No són tobogans sinó que uns panots especials.” També és el primer cop que hi ha un espai d’esbarjo per a la mainada a la plaça Pere Torrent. D’alguna manera, la iniciativa, a càrrec de les àrees de Serveis Públics i Medi Ambient, s’emmarca en la trajectòria per fer de Lloret un municipi intel·ligent.
El setembre del 2018, l’Ajuntament va accedir a una subvenció europea de 2,3 milions d’euros, que tramita l’Estat espanyol. El consistori ha presentat 23 solucions tecnològiques al programa Red.es, però el plec tècnic el fa el Ministeri d’Economia i Transformació Digital. Entre aquestes propostes municipals, hi ha el programa Lloret in Light (Ciutat de la Llum) amb el qual es projectarien llums en direcció a la platja. Al novembre, el consistori va rebre el distintiu Soc Smart, del govern.