Salut

Cervera tanca els parcs infantils i desinfecta accessos a escoles i residències davant l’augment de casos

La Paeria adopta mesures plantejades per Salut al registrar 40 positius nous després del cap de setmana

La Paeria torna a reprogramar el Festival de Pasqua, ara al novembre

La Paeria ha decidit tancar els parcs infantils i desinfectar els accessos als centres escolars, les residències i el CAP després de registrar un increment de casos positius de covid-19 els darrers dies.

Segons va informar el consistori dilluns, les dades del CAP van apuntar una quarantena de casos durant el cap de setmana i això ha encès les alarmes a la capital de la Segarra. En aquest sentit, en un vídeo difós per les xarxes socials, l’alcalde Joan Santacana demana a la població evitar les concentracions de persones al davant de les escoles, que no es facin trobades de més de 6 persones i que es mantinguin les mesures preventives com són l’ús de la mascareta, la distància i el rentat de mans.

Santacana apunta que Cervera va passar de 32 casos positius el divendres passat a 62 dilluns. Tot i ser una situació “simptomàticament baixa” és preocupant pels casos de transmissió que augmenten, ha indicat l’alcalde. Santacana també indica que les mesures de tancar parcs infantils i desinfectar accessos a escoles, residències i el CAP es prenen per indicació de Salut i confia que així es puguin rebaixar “en breu” els índex de contagi.

D’altra banda, la Paeria de Cervera ha decidit reprogramar el Festival de Pasqua d’enguany, que inicialment havia de tenir lloc a principis d’abril, però que es va haver d’ajornar a causa del confinament per la Covid-19.

Les noves dates seran del 14 al 22 de novembre i d’aquesta manera, es podrà celebrar el desè aniversari del certamen. La programació comptarà amb diverses estrenes absolutes i espectacles pensats per viure en el marc del festival. El certamen, referent de la música clàssica catalana, comptarà amb les més estrictes mesures de seguretat sanitàries en el marc de les directrius fixades pel Govern en la lluita contra el virus.

Durant les properes setmanes es donarà a conèixer la programació del Festival i, paral·lelament, es posaran a la venda les entrades anticipades pels diferents concerts programats amb aproximadament un 20% de descompte. Tothom qui vulgui assistir als concerts del Festival haurà de reservar la seva entrada en una aplicació informàtica per a garantir la traçabilitat i complir amb totes les normes de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.