El personal del CAP de Banyoles manté que el trasllat a la Salus ha estat imposat per l'ICS
Els professionals envien un escrit a la consellera de Salut
Quaranta-cinc professionals del CAP de Banyoles, bàsicament metges i infermeres, han subscrit un manifest adreçat a la consellera de Salut, Marina Geli, que ahir van presentar als serveis territorials de Salut a Girona. A més de reiterar el seu desacord al trasllat «forçat» de l'atenció continuada a la Salus Infirmorum, i en contra de les declaracions que recentment va fer la consellera de Salut sobre l'acord majoritari que hi havia sobre aquest tema amb els professionals, els autors de l'escrit asseguren que «la decisió s'ha pres de manera unilateral pels responsables de l'ICS, sense haver respectat els procediments legals que s'han de seguir pel que fa als canvis de condicions de treball dels empleats».
Altres motius
Els autors de l'escrit diuen «no a l'hospitalcentrisme de l'atenció primària de salut» i recorden que són «professionals i especialistes d'atenció primària amb ànim de continuar desenvolupant les tasques que els són pròpies en un entorn, unificat, extrahospitalari». Asseguren que la mesura de concentrar l'atenció continuada a la Salus «sols té un efecte aparador, ja que pretén potenciar l'activitat assistencial sense fer cap tipus d'inversió i a còpia de precaritzar les condicions laborals dels treballadors». Consideren que el trasllat «és una manera encoberta de donar viabilitat financera a proveïdors públics amb activitat privada». Addueixen, a més, que dificulta i contradiu el pretès projecte d'autonomia de gestió dels equips d'atenció primària (EAP) i finalment argumenten que el trasllat a la Salus –un centre de l'Instituto de Religiosas de San José de Girona– «vulnera les creences dels treballadors de l'ICS, que han optat per treballar en un entorn laic».
La consellera Geli va manifestar que era de sentit comú unificar els dos punts d'atenció continuada del Pla de l'Estany i es va mostrar sorpresa amb la reacció dels professionals.