LLÍVIA (Cerdanya), ESTERRI D'ÀNEU (Pallars Sobirà), HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta) i TORROELLA DE MONTGRÍ (Baix Empordà)
Festcat
Més internacional que mai
Amb motiu de la celebració de l'Any Internacional d'Acostament de les Cultures, Festcat (escoles d'estiu de cultura popular) ha fet aquest any una clara aposta per la internacionalització, a través de la col·laboració d'un centre de creació de la Provença i una institució belga. La internacionalització es nota també en l'oferta dels cursos. En aquest sentit, per exemple, en el cas de l'escola d'estiu d'Horta de Sant Joan, dedicada als jocs tradicionals, s'ha introduït un curs sobre experiències en jocs tradicionals de la societat europea del segle XXI i jocs de la Mediterrània.
Una altra novetat que cal destacar en l'edició d'aquest any és que les Terres de l'Ebre hi tindran un pes més gran amb la incorporació d'un taller sobre les festes amb bous. L'impartirà el veterinari i estudiós de la festa Jordi Vendrell, que parlarà dels orígens mitològics de les festes amb bous, el seu arrelament al territori de l'Ebre, i tot plegat ho complementarà amb jocs tradicionals amb bous.
Festcat té quatre escoles d'estiu: la de la Festa de Llívia; la de la Dansa Tradicional, a Esterri d'Àneu; la dels Jocs Tradicionals d'Horta de Sant Joan i la de la Música Tradicional de Torroella de Montgrí.
Activitats obertes a tothom
ARIADNA VENTURAA més dels cursos i tallers, el programa de Festcat ofereix un ampli ventall d'activitats obertes a tothom. Es tracta de 65 activitats, sense necessitat d'inscripció, entre les quals destaquen les actuacions d'artistes com ara Sílvia Pérez Cruz, del grup de flamenc Las Migas; el veterà mallorquí Biel Majoral; el polifacètic Carles Belda, acordionista, glosador i discjòquei; o els Amansalva, guanyadors del premi Sons de la Mediterrània per a formacions novelles.