Societat

Una vintena de municipis pessiguen la rifa de Reis

El primer premi, el 19570, es va vendre a Barcelona, Girona, Castelldefels, Sallent, Badalona i Lloret de Mar

El segon premi, el 3436, i el tercer, el 5587, també arriben a Lleida i a altres localitats

La rifa de Reis va repartir ahir premis en una vintena de poblacions catalanes, entre aquestes tres administracions de Barcelona i una de Castelldefels, Sallent, Badalona, Girona i Lloret de Mar, que van vendre part del primer premi, el 19570. En el sorteig d’enguany, els tres primers premis han estat molt repartits en diferents localitats espanyoles, i a Catalunya es van vendre els principals números premiats.

En concret, a Barcelona ciutat, el primer premi, el 19570, amb 200.000 euros el dècim, es va vendre en tres administracions: al carrer Pelai, a Gran de Sant Andreu i a Via Júlia.

El segon premi, el 3436, amb 75.000 euros el dècim, també molt repartit, es va vendre a Catalunya en dos localitats: Barcelona ciutat –en aquest cas en una oficina de l’avinguda de Madrid– i a Lleida.

Més repartit encara va resultar el tercer premi, el 5587, amb 25.000 euros el dècim, que també es va vendre en tres administracions de Barcelona ciutat: als carrers Joaquim Costa i Comandant Benítez i la rambla Prim. A més, altres administracions que van vendre el tercer premi van ser: a l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Sant Andreu de la Barca, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Fost de Campsentelles, Torelló i Barberà del Vallès. El tercer premi també va recaure a Castelló d’Empúries, Bordils, Lleida, Les i les Borges del Camp.

L’administració de loteria El Gato Negro de Barcelona, al carrer Pelai, no comptava gaire a repartir sort ahir. La notícia que havien venut el primer premi de la rifa de Reis, el 19570, els va agafar “de sorpresa total” després del “desengany” d’un Nadal en què havien trencat la bona ratxa dels últims anys. “Ens havíem quedat una mica xafats perquè des que som aquí, fa cinc anys, que hem enganxat quatre premis de quatre rifes de Nadal”, va explicar als mitjans Teo Baró, responsable de l’administració. Per això, va assegurar: “És un miracle que surti un premi”, perquè ja no esperaven que passés. Baró va afirmar que ha estat un any “difícil” i viuen com un “regal” acabar la campanya de Reis així. Ahir, només sabien que havien venut un dècim per internet i resten en espera que Loteries els informi de la quantitat de dècims que van vendre a finestreta.

Reacció dels premiats

A Sallent el primer premi de la rifa de Reis va tocar per partida doble. L’administració de la plaça de la Pau i el punt de venda del carrer d’en Sendra van vendre, per terminal, dècims del 19570. Fins a les portes de l’administració, s’hi van desplaçar dos dels afortunats, que encara no s’ho podien creure. La família Solar el va agafar perquè s’assemblava a la data de naixement d’una familiar; en Juanjo Cebollero, perquè la seva xicota li havia demanat aquella terminació. Per a tots dos establiments va comportar una gran alegria, ja que mai havien donat cap premi d’aquestes característiques. Fins a la zona, s’hi van apropar molts veïns i curiosos que volien donar l’enhorabona als encarregats de repartir la sort i als afortunats.

En Sergio Solar, un dels agraciats amb la butlleta guanyadora, va ser un dels primers a arribar a l’administració 1 de Sallent. Entre abraçades amb la responsable del negoci, la Mònica Espel, reconeixia que no tenia paraules, segons l’ACN. “He sentit Sallent i quan he vist el número...”, va relatar molt emocionat. No va ser només sort el que va fer que el seu pare optés per comprar aquest número, venut per terminal. “Volia la data de naixement de la meva neboda i com que no hi era va agafar aquest, que són 10 números menys... i gràcies a això... ens ha tocat”, va explicar.

Amb l’administració número 1 envoltada ja de veïns del barri, va arribar en Juanjo Cebollero, també afortunat amb el dècim guanyador. Amb la butlleta a la mà, va anar corrents a donar les gràcies a la responsable. “Avui fa tot just un mes que em vaig quedar sense feina, no m’ho puc creure”, va confessar. Cebollero compartia el dècim amb la seva mare, que “sorprenentment feia dies que deia que aquest Nadal ens tocava alguna cosa”. En el seu cas, en l’elecció del número, també venut per terminal, hi va tenir a veure la seva parella: “Volia un 7”, va dir, i hi va afegir que la sort va voler que el dècim que sortís de la màquina fos el 19570. Espel també estava molt contenta d’haver donat sort entre els veïns, just aquest any que traspassa el negoci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.