Societat

L'empresa Ursa, del Pla de Santa Maria, celebra els 500 dies sense accidents laborals

«Aquesta fita no hauria estat possible sense la determinació, la confiança i la claredat d'una direcció general que ha apostat per una manera de treballar més segura i més eficient», explicaven fonts de l'empresa. Ursa Ibérica Aïllants XPS té quatre fàbriques més a tot Europa que commemoren els 500 i els 1.000 dies consecutius sense accidents.

Ursa va començar fa alguns anys a treballar amb un objectiu clar: reduir el nombre d'accidents i millorar les condicions de treball dels empleats. En aquest moment va començar a forjar un compromís ferm des de la direcció general de la divisió per assolir com a meta el nivell zero d'accidents.

«Avui en dia, tenim un altre objectiu més fàcil i alhora més difícil: mantenir el nivell zero d'accidents cada dia. Aquest nou repte ens motiva i ens fa treballar amb més il·lusió, sabent que anem en bona direcció. La seguretat és una prioritat per a Ursa», asseguraven els responsables de l'empresa.

L'empresa ha aconseguit integrar la seguretat i la prevenció de riscos laborals en la gestió diària de la planta, i alhora ha creat una cultura preventiva en la qual «seguretat significa una manera de treballar i no un treball afegit».

L'altre gran pilar d'aquest model de gestió és el factor humà: «Un grup de treballadors que creuen fermament que la seguretat és un valor afegit, necessari i imprescindible en qualsevol activitat laboral i que sense ells no hauria estat possible aquesta celebració», declaren els directius, que consideren que els operaris «no només han contribuït a aportar un treball eficient i de qualitat, sinó que han portat la seguretat més enllà dels estàndards exigits com a model de treball».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.