Societat

Vuit veïnes del Raval, investigades per protestar contra el discurs feixista i la presència de Vox al barri

Han de declarar com a investigades el pròxim dilluns per suposats delictes de “coacció, odi i discriminació”

Vuit veïnes del Raval han de declarar com a investigades davant el jutjat d’instrucció 22 de Barcelona el pròxim dilluns per haver protestat contra la propaganda feixista i la presència de Vox al barri barceloní.

Segons han explicat en roda de premsa aquest dissabte, els fets van tenir lloc el 2 de setembre de 2020 quan Vox va “desfilar” pel Raval amb proclames feixistes i després de manifestar que el barri “era un estercolero multicultural”. Per contrarrestar el discurs xenòfob, les veïnes del barri van sortir a manifestar-se contra la presència de Vox i per “dir alt i clar que al Raval no es toleren discursos feixistes ni racistes”.

Segons han explicat, els membres de Vox es van tancar en un hotel mentre les manifestants protestaven a l’exterior “amb absoluta normalitat”.

“La sorpresa ha arribat ara en conèixer que la fiscalia de Miguel Ángel Aguilar, fiscal en cap de la Fiscalia de Delictes d’Odi, de la mà de la brigada política del cos de Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional, han instruït una causa contra les nostres 8 companyes”, denuncien en un manifest signat per una cinquantena d’associacions i entitats polítiques i socials del barri.

En el manifest asseguren que Alerta Solidària i les entitats signats volen “denunciar novament les directius i pràctiques habituals del fiscal Miguel Àngel Aguilar” que enlloc de “perseguir els feixistes, persegueixen aquelles persones que lluiten per fer un món més just”. Se les acusa de delictes de coacció, odi i discriminació i contra els Drets Fonamentals. També denuncien que les identificacions dels cossos policials es van fer a partir “d’arxius policials de caire política, en base a la militància i a l’activitat política de les mateixes, essent aquest fet del tot il·legal”.

En el manifest exigeixen l’arxiu de la causa i reiteren que “la fiscalia de delictes d’odi ha d’abandonar la seva pràctica de criminalització i persecució de l’antifeixisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.